Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Robo Horák sa vracia na rally trate

Friday, 17. 02. 2012 - 12:12, Miroslav Majláth   

Robo Horák sa vracia na rally trate

Už v minulosti sme vás informovali o snahe Róberta Horáka vrátiť sa v nadchádzajúcej sezóne na slovenské rally trate. Dôkazom toho bol aj štart mladého Prešovčana v rámci zimného trojdielneho rally seriálu, ktorý sa konal pod názvom Liqui Moly Winter Cup.

Jozef Pisch;1t1u6954-1.jpg

Na trať už spomínanej série podujatí sa Robo vrátil s vozidlom Mitsubishi Lancer EVO IX, pričom spolujazdca mu robil Ľuboš Kozmon. Jeho predstavenie sa po dlhoročnej odmlke bolo viac ako dobré, veď v konečnom hodnotení zimného seriálu dojazdil na šiestej priečke absolútneho poradia.

Tibor Szabosi;co8c2220-4.jpg

Poďme však pekne po poriadku. V prvom kole Winter Cupu, ktorý sa konal na suchých cestách patrila Robovi s Ľubošom v cieli siedma priečka. Výkon nie zlý, ak vezmeme v úvahu fakt, že Robo sa do ostrého súťažného vozidla posadil po dlhých ôsmych rokoch. „Musím povedať, že ostré súťažné auto je absolútne niečo iné ako civilné a pravdu povediac ma to po tej dlhej pauze aj dosť prekvapilo. Hlavné je najazdiť čo najviac kilometrov a verím tomu, že to bude stále lepšie a lepšie," vyjadril prvé pocity Robo Horák. Jeho spolujazdec Ľuboš Kozmon sedel v súťažnom vozidle úplne prvý krát : „Teraz si už viem predstaviť aké to je na súťaži. Bol to môj debut, snažil som sa Robovi aj niečo diktovať, zatiaľ to však bolo veľmi biedne a vidím, že sa mám čo učiť. Dohodli sme sa s Robom, že ak bude čas, chuť a hlavne peniaze, radi by sme absolvovali tohtoročnú rally sezónu."

Tibor Szabosi;co8c2820-2.jpg

V druhom kole zasnežilo a podmienky sa poriadne líšili od tých, ktoré vládli na trati počas prvého kola. Zdalo sa však, že práve zima a sneh Robovi Horákovi sadli, o čom hovorilo aj štvrté miesto v cieli. Robo Horák svoj výkon zhodnotil nasledovne: „V našom prípade je to o kilometroch. Každá dôjdená súťaž, aj keď je to iba taká malá ako Winter Cup je dobrá. Samozrejme to mohlo byť aj lepšie, ale som spokojný."

Zdenka Tamášová;img-6306-3.jpg

V rámci posledného kola seriálu Liqui Moly Winter Cup sa ku snehu a zime pridružil navyše aj ľad na trati , čím sa jazda stala podstatne ťažšia ako v predchádzajúcich dvoch kolách. Robo s Ľubošom síce dojazdili v celkovom poradí až na desiatej priečke, no v konečnom hodnotení celého seriálu im po spočítaní bodov patrilo pekné šieste miesto. „Dnes vládli na trati najťažšie podmienky, je to ale zimná súťaž, tak sa s tým dalo rátať. Verím tomu, že aj dnešná jazda, aj keď nebola celkom podľa mojich predstáv, nám určite pomôže v príprave na sezónu. Celý Winter Cup bol vynikajúci tréning počas zimnej prestávky nielen pre nás, ale pre všetkých zúčastnených," ukončil Robo Horák.

Tibor Szabosi;co8c9143-4.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri