Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Róbert Horák sa pripravuje na nový začiatok

Friday, 20. 01. 2012 - 18:45, Martin Vasiľ   

Róbert Horák sa pripravuje na nový začiatok

„Na návrat sa veľmi teším", hovorí Prešovčan Róbert Horák, ktorý dúfa, že sa do majstrovstiev Slovenska v rally opäť vráti už na prvej tohtoročnej súťaži, ktorou je práve Rally Prešov. Róbert jazdí súťaže od roku 1997 a mnohí si pamätajú na áčkovú Škodu Favorit do ktorej si na miesto spolujazdca najčastejšie sedávala jeho sestra Erika. „Pretekárske autá sa u nás pripravovali už keď som bol dieťa, jazdil aj otec." So sestrou im to spolu fungovalo výborne, v roku 2000 sa stali majstrami Slovenska v triede A5. Po Favorite nasledovalo Mitsubishi Lancer Evo III. Sezóna 2004 sa však skončila predčasne vo Vsetíne. Po havárii sa Lancer už nedal opraviť a nasledovala takmer osemročná prestávka. Hoci Róbert Horák ostal s týmto športom stále v kontakte, lebo v Prešove sa kontakt stratiť azda ani nedá, na rad prišli starosti o rodinu, o vlastný autoservis...

Tibor Szabosi;co8c2230-3.jpg

Už vlani však vytiahol svoje sériové Mitsubishi Evo IX na slalomové trate a potom nasledoval Liqui Moly Winter Cup. Tu však už Róbert dvakrát štartoval na oranžovom Mitsubishi EVO IX skupiny N pripravovanom v dielňach Srnka Motorsport. V poslednom podujatí Winter Cupu skončil Róbert Horák na štvrtom mieste iba 0,3 sekundy za Radovanom Moznerom. Ďalšie kolo bude 15. februára.

Peter Vranský;lm-winter-cup-2012-021.jpg

O šesť generácií novšie auto skúseného jazdca neprekvapilo. „Má síce lepšie brzdy ako naše staré auto a prevodovú skriňu bez synchronizácie, ale výkon motora ma nezaskočil." Kratučká trať na Winter Cupe nedáva možnosť na nápravu chýb, jazdec sa musí dokonale koncentrovať, časy však ukázali, že Robo to stále vie. Novým spolujazdcom je Ľuboš Kozmon, ktorého Robo našiel medzi zákazníkmi svojho autoservisu. „Potrebujeme spolu najazdiť čo najviac kilometrov, aby sme sa ešte lepšie zladili. Verím, že sa nám podarí odjazdiť všetky súťaže novej sezóny na Slovensku", povedal spolujazdec Luboš Kozmon.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri