Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Rally v čase korony (Slovak4RallyTeam)

Monday, 08. 06. 2020 - 11:04, Michal Špánik   

Rally v čase korony (Slovak4RallyTeam)

O tomto čase už mala mať časť tímu za sebou Hellas rally v Grécku a druhá Croatia rally v Chorvátsku. Tak isto mali v kalendári zapísaných niekoľko pretekov IOBC šampionátu v Maďarsku a „kantráč“ v Borskom. Nič z toho sa však neudialo.

Sezóna 2020 mala byť doterajším vrcholom Slovak4RallyTeam-u. Všetko bolo dôsledne premyslené a naplánované, a došlo aj k podstatnej modernizácii vozového parku. Ak pôjde všetko dobre a opatrenia sa zmiernia časť tímu by mala v septembri vyraziť na prvú Saharskú rally – marockú PanAfrica rally. Bezpochyby veľký skok.

df1a0207.jpg

V terajších podmienkach majú najväčšiu prioritu dva aspekty: nestratiť motiváciu a nevypadnúť z formy. Priama súťažná konfrontácia je pre pretekára dôležitá, a preto si ju členovia tímu nahrádzajú aspoň skupinovými tréningami – aj to len v poslednom čase. Zavreté fitká musia kompenzovať individuálnymi aktivitami. 

df1a0226.jpg

Podľa aktuálnych vyhliadok by malo k odloženému štartu rally sezóny 2020 prísť na konci leta. Vzhľadom na to, že všetky preteky sú prekladané na jeseň, je zrejmé, že sa nebude dať všetko stíhať a je veľkou otázkou, či si kolidujúce termíny navzájom neublížia (štiepenie účastníkov). Účasť na PanAfrika rally najviac ohrozuje možná karanténa pri návrate zo zahraničia. Samotná účasť je v časovom vyjadrení cca 2,5 týždňa. Ďalší výpadok v trvaní 2 týždňov celú záležitosť neprijateľne predražuje. Plus treba ešte myslieť aj na administratívne prekážky cestovania. Skôr ako v auguste nemá zmysel sa nad tým zamýšľať.

df1a0302.jpg

“Žiadny z našich partnerov neotvoril tému „storna“ podpory pre túto sezónu. To je samozrejme veľmi príjemné  a usilujeme sa túto serióznosť oplatiť rovnakou mierou. V najbližšom období plánujeme tímové sústredenia na rôznych tratiach na Slovensku. Pestrosť jazdeckých podmienok nám veľmi pomáha neupadnúť do stereotypu, vzájomná hecovačka je pre kvalitu tréningu kľúčová a skupinový tréning jej aj nepomerne bezpečnejší. Až sa uvoľnia cestovné obmedzenia, chceme čo najskôr zorganizovať spoločný tréning s maďarskými kolegami, ideálne v pieskových terénoch na juh od Budapešti.“ Martin Landl

img-8633.jpg

Nezostáva im zatiaľ nič iné, než udržiavať seba aj stroje v prevádzkovej teplote...

Michal Špánik

img-8177.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri