Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Rally Tríbeč hlásí naplnený stav

Friday, 13. 05. 2011 - 19:22, Daniel Mandzi   

Rally Tríbeč hlásí naplnený stav

Viac než sedem desiatok súťažných posádok je zapísaných v oficiálnom zozname prihlásených posádok na blížiacu sa Rally Tríbeč. Tretia súťaž tohoročného DMACK Tyres RALLY - Majstrovstiev Slovenska predstaví motoristickým fanúšikom z okolia Topoľčian kompletnú slovenskú špičku, doplnenú o radu kvalitných zahraničných jazdcov.

b-re-i-foto-autosportfoto-sk.jpg

Na topoľčiansku súťaž sa prihlásilo celkom 79 súťažných posádok, z ktorých 48 bude bojovať o body do majstrovstiev Slovenska a 31 dvojíc si zmeria sily v rámci Slovenského Rally Pohára. Medzi prihlásenými nájdeme šesť špeciálov kráľovskej kategórie World Rally Car, dve vozidla špecifikácie Super 2000, pätnásť „štvorkoliek" obľúbenej skupiny produkčných vozidiel a veľký počet mrštných „dvojkoliek" skupiny A. V týchto dňoch sa veľmi usilovne pracuje i na slovenskej premiére vozidla Mitsubishi Lancer so špecifikáciou R4. Automobil, ktorý má oproti vozidlám rovnakej značky v skupine N výhodu v zníženej hmotnosti a v lepšom podvozku, by mal v Topoľčanoch predstaviť Moravák Jaroslav Orsák. Děláme vše proto, aby se vůz stihnul připravit. Věřím, že to vyjde," informoval Orsákov spolujazdec Karel Vajík.

V netradičnej pozícii je pred štartom Rally Tríbeč majster Slovenska z roku 1997 Igor Drotár (Subaru Impreza WRC). Zatiaľ čo sa jeho súčasní súperi v okolí Topoľčian objavia po prvýkrát, prešovský pilot sa Rally Tríbeč zúčastnil už pred viac ako dvadsiatimi rokmi. „Je to nostalgia vracať sa do miest, kde som pretekal ako mladý. Samostatnej Rally Tríbeč som sa zúčastnil niekoľkokrát a dvakrát som nechýbal ani na spoločnej súťaži Barum - Tríbeč rally. Raz sa nám dokonca podarilo dôjsť na treťom alebo na štvrtom mieste v rámci vtedajšieho „veľkého" majstráku, čo je výsledok, na ktorý veľmi rád spomínam," povedal nám Igor. Obľúbený jazdec, ktorý je v štartovej listine tríbečskej rally bezpochybne najskúsenejším účastníkom, sa na tretiu tohoročnú slovenskú rally pripravuje v Rakúsku, kde sa v tento víkend predstaví na medzinárodných pretekoch do vrchu v St. Antone. „Radi by sme na subaru skúsili iný podvozok. Zatiaľ sme využívali podvozok „irského typu", ktorý sa hodí skôr na uskákané trate. V Rakúsku otestujeme tzv. „talianský podvozok" na kvalitní asfalt a v Topoľčanoch sa po obhliadke tratí rozhodneme, či ho vyskúšame i na Rally Tríbeč," uzavrel naše rozprávanie jeden z favoritov.

drot-ir-foto-autosportfoto-sk.jpg

Na rozdiel od Drotára, ďalší favorizovaný jazdec Poliak Grzegorz Grzyb sa pred tríbečskou rally pôjde rozjazdiť na české územie. Namiesto Fordu Focus WRC, s ktorým je prihlásený do Topoľčian, sa jednorázovo predstaví so špeciálom Super 2000. „Na Rallysprint Kopná sme zvolili vozidlo Peugeot 207 S2000 z dielne Tagai Racing Technology a odštartujeme s podporou poľského importéra vozidiel Peugeot," informoval manažér týmu RUFA Ing. Ľubomír Kleman.

Medzi favoritov na celkové víťazstvo samozrejme nemôžeme opomenúť úradujúceho slovenského majstra a vedúceho jazdca priebežnej klasifikácie majstrovstva Jozefa Béreša mladšieho (Škoda Fabia S2000). Na výborné výkony zo záveru vlaňajšej sezóny by v Topoľčanoch rád naviazal domáci Jaroslav Melichárek, ktorého Lancer WRC patrí k najkrajším a zároveň k najsilnejším vozidlám v štartovom poli. Prekvapiť však môže i špičkový maďarský „enkár" András Hadik so subaru alebo i  nádejný poľský mladík Wojtek Chuchala s vozidlom rovnakej značky.

kub-ek-foto-ji-o-dokulil.jpg

Medzi vozidlami s pohonom prednej nápravy toho roku žiari dravý Pavol Nagy s vozidlom Citroën C2 R2. Okrem toho, že vedie svoju triedu mu v súčasnosti patrí i neuveriteľná piata pozícia v absolútnom poradí slovenského šampionátu, čo pred sezónou asi málokto očakával. V Topoľčanoch však bude mať Nagy tvrdú konkurenciu. Rýchle časy musíme očakávať od Poliaka Jana Chmielewskeho s daľším citroënom, rád by miešal kartami v poradí „dvojkoliek" i ďalší kvalitný pilot Roman Koňuch (Suzuki Ignis S1600).

Vedľa účastníkov skupiny F (vozidlá so skončenou medzinárodnou homologáciou), kde v posledných dvoch rokoch exceluje Jozef Béreš starší na Audi Quattro, sa na Rally Tríbeč predstavia i dve zaujímavé vozidlá z kategórie historických automobilov. Po technických problémoch v Prešove sa  svoju Toyotu Celica 2000 bude snažiť prinútiť k poslušnosti František Bányász, ktorý je vzhľadom k výkonovej prevahe jasným favoritom svojej kategórie. Jednorázový návrat na slovenské trate hlási dravý jazdec z moravského Kroměříža Vlastimil Kubíček, ktorý divákom pripomenie zašlú slávu populárnych žigulíkov z Metalexu.

nagy-foto-autosportfoto-sk.jpg

Kompletný zoznam prihlásených posádok je k dispozícii na oficiálnej webstránke organizátora - www.rallytribec.sk.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri