Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

III. Rally Lubeník - RS7-9

Saturday, 09. 07. 2011 - 20:50, Daniel Mandzi   

III. Rally Lubeník - RS7-9

Online výsledky

Oficiálne stránky podujatia

RS 9 Skalka

Záverečných 7,6 kilometra rýchlostných skúšok III. Rally Lubeník prešiel za najkratší čas Jaroslav Melichárek.  V konečnom účtovaní to však nič nemení na veci, že víťazom súťaže je Poliak Grzegorz Grzyb. Z jeho náskoku síce čosi ubudlo, stále však má k dobru 4,1 sekundy. O poradí na ďalších popredných pozíciách bolo rozhodnuté skôr a prekvapenie mohla priniesť iba jazdecká chyba alebo technické problémy. Komplikácie sa vyhli Igorovi Drotárovi. V posledom teste súťaže skončil tretí a rovnaká pozícia mu patrí aj v konečnom - neoficiálnom - poradí lubeníckej rely. Tesne pod stupňami víťazov tentoraz zostal úradujúci slovenský šampión Jozef Béreš junior.

RS 8 Turiec

Predposledná ereska vyšla Grzybovi keď dokázal oplatiť prehru z predchádzajúcej Melichárkovi. Na svojho súpera získal náskok viac ako šesť sekúnd. Za dvojicou wéerecečiek skončil Béreš jr., štvrtý bol Drotár. V triede 3 jasne dominoval Csente, ktorý opäť nedal súperom žiadnu šancu aby vyhrali čo i len jednu eresku. V priebežnom poradí sa udržal na čele Grzyb a zvýšil svoj náskok na 6,5 sek. a tak sa očakával zaujímavý súboj na záverečnej ereske súťaže.

RS 7 Hlinka

Súboj o prvú priečku dostáva po tejto rýchlostnej skúške nový rozmer. Štvrté víťazstvo v dosiahol Melichárek, pričom na lídra súťaže stráca len jednu desatinu. Grzyb zaostal o 3,9 sek. a tak je všetko otvorené. Chlieb sa bude lámať na zostávajúcich dvoch ereskách. Drotár došiel na treťom mieste a štvrtý bol Trnený. Prvú päťku symbolicky uzatvára Béreš jr. Pohľad do priebežného poradia je zaujímavý, keď vedúca dvojica sa ťahá za prsty. Tretiu priečku si drží Drotár a štvrtú zase Béreš, ktorý už nedokáže viac vyťažiť zo svojho auta.

Peter Vranský;rally-tribec-015.jpg

RS 6 Skalka
Po voľnom prejazde opäť zatiahol Melichárek, ktorý vyhral s náskokom 1,2 sek. ako aj druhú sekciu a stiahol štyri sekundy z náskoku Grzyba. Ten zostáva na priebežne prvom mieste, s minimálnym náskokom a tak v poslednej rudne to môže byť z pohľadu boja o prvenstvo ešte zaujímavé. Tretí čas dosiahol Béreš jr., štvrtý bol Drotár, piaty Trnený. Orsák sa drží sa tesne za prvou päťkou posádok. Na domácej trati sa darí aj súrodencom Lapdavským, ktorí už môžu jazdiť bez zbytočného tlaku, lebo majú dostatočný náskok pred Csentem v absolútnom poradí.

RS 5 Turiec
Pri druhom prejazde bol nariadený voľný prejazd pre všetky vozidlá, pretože zostalo na trati nepojazdné auto, ktoré bránilo v plynulej jazde.

Tibor Szabosi;co8c4319-2.jpg

RS 4 Hlinka

Podobne ako pri prvom prejazde aj v v druhom bol na tejto ereske najrýchlejší Melichárek, ktorý vyhral o 2,8 sek. a ukrojil z náskoku priebežne vedúceho jazdca súťaže Grzyba. Tretí so stratou skoro sedem sekúnd skončil Trnený a štvrtý bol Drotár. Za kvartetom wéercečiek skončil Béreš jr., ktorý sa snaží zo svoje esdvetisícky dostať maximum, ale na výkonnejšie autá to nestačí. Napriek tomu v priebežnom poradí je štvrtý, keď na tretieho Drotára stráca necelých dvanásť sekúnd. Csente dominuje v triede 3, v F4 podľa očakávania Béreš st. Túto rýchlostnú skúšku nedokončil Krupko, hoci pri včerajšom sa dušoval že by v cieli nechcel chýbať. Jeho plány však zahatal výlet mimo trať.

Odznelo v cieli RS3

Béreš jr.: „Zatiaľ sa nám ide celkom dobre. Od prvej rýchlostnej skúšky za wéercéčkami zaostávame o nejaké sekundy, ale s tým sme rátali. Nemáme žiadne problémy, v druhom kole skúsime pridať."


Melichárek: „Prvý rýchlostná skúška nám vyšla, tam sa nám išlo dobre, aj sme ju vyhrali. V druhej som na začiatku urobil niekoľko chýb a nešlo sa mi dobre. Neviem, či sme mali pritvrdé gumy alebo zle nastavené auto. Teraz to bolo tak akurát."

Tibor Szabosi;co8c4328-1.jpg

Grzyb: „OK, ideme pokojne. Najviac sa nám páči druhá skúška (Chválová). Je ťažká a šmykľavá. Tieto rýchlostky sú veľmi rýchle. Ale dobre, ideme v pohode."


Orsák: „V pohode, ideme s rezervou, lebo po Bohemke sa musíme trochu rozjazdiť. Pekné skúšky, užívame si to."


Drotár: „Úplne v pohode, auto je výborné . Ideme tak, ako vieme. Nie je to najhoršie - myslím si, že sme na dosah tých pred nami."


Trněný: „Na RS2 nás spomalil problém, lebo nám to nejako neradilo a ani diferenciály nefungovali. Potom sa to zrovnalo. OK, rozkukávame sa."

Tibor Szabosi;co8c4389-2.jpg

Mozner: „Veľmi náročné na to, že si musíš ošahať, kde je blato, kde je piesok a sledovať, akú stopu kto volí. Akonáhle vyjdeš mimo ideálnej stopy, je problém."


Grendel: „Zo začiatku sa nám šlo veľmi dobre, ale teraz máme problém so štvrtým prevodovým stupňom. Musíme ísť opatrne, aby sme vôbec došli."


Lapdavský: „S časmi sme celkom spokojní, ale nie sme spokojní s pneumatikami. Obuli sme dvadsiatky sliky a lepšie by boli desiatky, takže v druhej etape to napravíme."


Csente: „Som spokojný, lebo sme nespravili žiadnu chybu. S navigátorom som tiež spokojný. Trochu som sa bál, že diktuje po česky, ale je to v pohode."

Tibor Szabosi;co8c4564-4.jpg

Eliáš: „Začalo to celkom dobre, no zase som mal problém s hadicou od turba. Potom sme ju nasadili. Teraz idem len tak bez ALS-ka, aby sme to v servise dali poriadne dokopy."


Béreš sen.: "Prvé kolo sme išli opatrnejšie a teraz zisťujeme, že sme veľmi zvoľnili, ale tým, že Eliáš má nejaký problém, tak vedieme triedu o dve minúty. Ani neviem, či mám zrýchľovať."


Ondrej: „Zatiaľ to vyzerá veľmi dobre, rozjazdievame sa. Uvidíme, čo bude ďalej. Zatiaľ je všetko v poriadku, takže som spokojný."


Lipták: „Havária, ktorú sme mali, je zapísaná v hlave. Idem dosť voľne, ale myslím, že si zvykáme na rýchlostné skúšky. Je to dobré, ideme svoje slabšie tempo."

Tibor Szabosi;co8c4355-2.jpg

Greguška: „Nevedeli sme, kde je cieľ, takže sme šli stále pod plným plynom. Odrazu na horizonte sme zbadali, že dole už je stopka. Inak dobre."


Nagy: „Celkom dobré. Tempo máme nejaké, ide to. Časy konkurencie veľmi neviem, lebo všetci idú za nami, ale pocit je dobrý."


Rusňák: „Občas sa vyskytne nejaký problém a ideme do hodín. Musíme sa dať dokopy so spolujazdcom, lebo ideme spolu prvýkrát. Ideme s rozumom."


Markowski: „Všetko je super. Super rýchlostka."

Tibor Szabosi;co8c4424-1.jpg

Kovács: „Je to veľmi rýchle a je nám veľmi horúco, ale je to super. Teraz sa ešte dá povoziť. Uvidíme, koľko bude neporiadku na trati v druhej sekcii."

Jurečka: „Sme spokojní, všetko funguje."


Krupko: „Máme niečo s elektronikou. Padá do núdzového režimu, takže máme trochu starosti."


Baffy: „Jazdí sa nám dobre, skúšame techniku. Vozíme sa, zabávame sa."

Tibor Szabosi;co8c5032-4.jpg

Nagy T.: „Nie som spokojný s divákmi, ktorí nám položili do cesty veľký kameň. Podáme sťažnosť, lebo 30 m od tejto zákruty s kameňom stál človek v žltej veste, to je svinstvo. Stalo sa to na RS2."


Horňák: „Zatiaľ sme to len skúšali. Mali sme na prvej nejaký problém, v kabíne bol dym, ale prestalo to. Druhá RS bola šmykľavá, veľa kameňov a trojka pekná."


Banyász: „Dobre, pekne sa šmýka. Auto zatiaľ funguje."


Keszi: „Auto je stále lepšie a lepšie. Stále sa s ním učíme - je to pre nás niečo nové. Chceme ho ďalej vylepšovať po technickej stránke. Inak som veľmi spokojný."

Tibor Szabosi;co8c5623-2.jpg

Žeňuch: „Celkom dobré. Akurát nám teraz vypadol interkom, takže sme išli bez neho."


Ivanko: „Žiadne problémy. Chceme ísť ešte rýchlejšie."


Šamo: „Ide sa mi veľmi zle. Vôbec sa neviem dostať do tempa. Ako keby som ešte v živote nesúťažil. Je to strašné, trápime sa."


Stoklas: „Išlo sa dobre. Musím zaklopať, auto funguje. Trošku sa rozbiehame. Dúfam, že v druhej sekcii budú lepšie časy."


Pavlíková: „Išlo sa veľmi dobre. Dá sa ísť ešte rýchlejšie, ale zatiaľ to len skúšame. Musíme sa zohrať a potom to pôjde."

Jozef Pisch;1t1u9661-1.jpg

Lorincz: „Prvá trošku poslabšie, kým sme sa zohrali. Druhá výborne a tretia tiež dobre. Trochu máme problémy s palivovým čerpadlom, ale inak dobre."

Kundis: „Krásne trate, krásne počasie, kopa divákov - veľmi dobre. Auto je bez najmenších problémov."

Kysucký: „Túto poslednú rýchlostnú skúšku som trocha ulial. Na prvých dvoch som sa vystrašil po prvých metroch. Uvidíme, čo bude ďalej."

RS 3 Skalka
Len 4 desatiny sekundu zaostal na tretej rýchlostnej skúške Melichárek na víťazného Grzyba. Tretí skončil Drotár, ktorý zaostal za prvým len 4,5 sekundy. Krok s wéercečkami drží Béreš jr. keď skončil na štvrtom mieste so stratou iba troch desatín na Drotára. Csente si bezpečne drží post lídra v triede 3, keď vyhral aj do tretice. Druhý tentoraz skončil Mozner, a vrátil sa aj na pribežne druhé miesto v triede so stratou 30,7 sek. na Csenteho. V priebežnom poradí sa na prvých štyroch miestach nič nezmenilo, len časové odstupy. Naďalej vedie Grzyb pred Melichárkom, ktorý stráca 8 sekúnd. Tretí je sa stratou 22,5 sek. Drotár, štvrtý je Béreš jr. sa stratou na lídra takmer 30 sekúnd. Štvrtou posádkou ktorá odstupuje po prvej sekcii je posádka Lorenčík - Rusnáčik.

RS 2 Turiec
Hneď v druhej ereske oplatil Grzyb prehru Melichárkovi a vyhral s náskokom 8,4 sek., tretí skončil Béreš jr. a štvrtý Drotár. V triede 3 opäť vyhral Csente, druhý bol tentoraz Grendel a tretí Mozner. Rovnaké poradie je v tejto triede aj v priebežnom poradí. V absolútnom sa do čele dostal Grzyb, druhý je Melichárek a tretí je Drotár. V triede 2 sa snaží dýchať na chrbát Béreša jr. so svojou R4-kou Orsák a tretia zostáva súrodenecká dvojica Lapdavských. Táto rýchlostná skúška pochovala nádeje Koišovcov medzi historikmi, keď ich vyradila technická chyba ich auta Ford Sierra Cosworth. Zo súťažou sa predčasne lúči aj István Radó, ktorého rovnako zradila technika.

RS 1 Hlinka
Niekoľko minút po desiatej predpoludním odštartoval III. Rally Lubeník úvodnou rýchlostnou skúškou Hlinka, ktorá merala 10,77 km. Túto trať najlepšie a najrýchlejšie zvládla dvojica Melichárek - Lasevič na Mitsubishi Lancer WRC05, za ktorou len o osem desatín zaostal tandem Grzyb - Hundla na Ford Focus WRC. Tretia priečka patrí matadorom rely Drotárovi s Bánocim na Subaru Impreza WRC. Aj štvrtým v poradí je automobil WRC Škoda Fabia, ktorú pilotuje Trnený. Piaty so stratou viac ako 15 sekúnd na prvého je Jozef Béreš jr. s Robom Müllerom na Škode Fabii S2000. V triede 3 bol najrýchlejší Csente, pred Moznerom a tretí bol Grendel. Medzi historikmi najlepšie do súťaže vykročil Stano Koiš so synom Martinom, ktorý zaknihovali 23-tí najlepší čas spomedzi 39 posádok. Druhý bol Bányász, tretí Kundis a štvrtý Lorincz. Prvou posádkou ktorá sa dostala mimo trať bola talianska dvojice De Cecco - Campeis s Peugeotom 207 S2000 a v súťaži už nepokračuje.

Tlačové stredisko, Rally Lubeník



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri