Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Rally Estónska aj s Tänakom

Monday, 04. 03. 2019 - 10:10, Ľuboš Kašický   

Rally Estónska aj s Tänakom

Estónci sú šikovní ľudia a dokážu motoristický šport využiť aj na celkom iné ciele. Ako? Dočítate sa v našom článku.

 

Možno ste zaregistrovali informáciu o víkendových parlamentných voľbách v Estónsku. Úradujúci premiér Juri Ratas zahral tesne pred voľbami aj na strunu fanúšikov automobilového športu, keďže Ott Tänak a Martin Järveoja (Toyota) sú v krajine azda najpopulárnejšími športovcami. Továrenský tím Toyoty dokonca v Estónsku zriadil už aj svoju európsku centrálu odkiaľ vyráža na podniku MS. Teraz je na rade vyťažiť z popularity aj usporiadaním rely súťaž v spolupráci s promoterom WRC.

lowe2.jpg

V piatok, tesne pred voľbami, teda premiér podpísal a rozoslal do sveta informáciu, že 9.ročník Rally Estonia sa pôjde ako partnerský podnik šampionátu WRC! Inak národná, maximálne regionálne významná rely si teraz robí ambície a v spoločnom prehlásení s Oliverom Ciestom (WRC) vyzvali všetky štyri továrenské tímy, aby sa súťaže zúčastnili. (Na obrázku vľavo Ratas a vpravo Ciesta).

lowe1.jpg

Tohtoročný podnik v Estónsku sa jazdí 12.-14.júla, čo je dva týždne pred fínskou súťažou majstrovstiev sveta. Z pohľadu logistiky to teda nie je nereálne a tak uvidíme, či odporúčanie Ciestu tímy zvážia (očakáva sa minimálne Toyota). Pán premiér si však svoju predvolebnú polievočku prihrial, pretože vo víkendových voľbách jeho strana obsadila druhé miesto a určite sa s ním bude znova počítať pri zostavovaní novej vlády.

wrc-promo-event.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri