Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Raikkonen: Lotus dokáže postaviť víťazné auto

Sunday, 05. 02. 2012 - 18:10, Eva Rihová   

Raikkonen: Lotus dokáže postaviť víťazné auto

Tím Lotus dnes podvečer splnil, to čo sľúbil a predstavil svoj nový monopost nazvaný E20. (Lotus E20 predstavený) Odhalenie vzali do svojich rúk samozrejme samotní jazdci: Romain Grosjean a Kimi Raikkonen, ktorý verí v schopnosti tímu postaviť víťazné auto. Lotus do minulého roka ešte známy ako Renault vyhral svoju poslednú Veľkú cenu v sezóne 2008 pričinením Fernanda Alonsa. Od tej doby má stajňa problém dostať sa do toho správneho tempa. Fínsky jazdec je však presvedčený, že sa to konečne podarí. " Osobne si myslím, že títo ľudia vedia ako postaviť dobré auto, a predsa ani tie najväčšie tímy nedokážu produkovať víťazné autá každý jeden rok. Naozaj sú to samí schopní pracovníci, ktorí neustále makajú, tak snáď sa to odrazí aj v dobrých výsledkoch."

13160.jpg

Bývalý majster sveta nejaví žiadne známky nervozity pred svojím návratom do víkendov F1. " Vôbec nie som nervózny" vyhlásil Iceman, ktorý okrem iného pred nedávnom absolvoval masívny počet kilometrov v 2 roky starom monoposte. " Bude to o trocha iné oproti tomu, na čo som bol zvyknutý predtým v F1, s iným tímom, s inými pravidlami, ale každý sme iní. Pre niekoho môže byť väčší problém navyknúť si na nové veci. Každopádne veľa závisí práve na aute. Ak má niekto k dispozícii dobré auto, automaticky sa mu funguje jednoduchšie ako keby mal len priemerné auto. Bol som pomerne spokojný po svojich prvých jazdách, ktoré som absolvoval pred 2 týždňami. Už vtedy som sa cítil celkom normálne. Myslím, že všetko pôjde ako má, i keď pred prvými pretekami sa stále ťažko hovorí. Musíme počkať a až potom sa uvidím, no do tejto doby som šťastný s priebehom." 

13163.jpg

Raikkonenov spolubojovník bude v nadchádzajúcej sezóne Romain Grosjean, ktorý si svoje vo Formuly 1 vyskúšal v roku 2009 a podľa vlastných slov je optimistický. "2011 bol pre mňa fantastickým rokom, GP2 a piatkové ranné tréningy a všetok ten čas strávený na trati ako tretí, rezervný jazdec. Pred sezónou sa cítim pomerne dobre a som hrdý na to, že som práve ja bol vybraný za druhého pilota Lotusu. V porovnaní s Kimim má o čosi viac skúseností s pneumatikami Pirelli, no som si istý, že môžem od neho získať naozaj veľa. Musíme spolupracovať, aby sa nám podarilo dostať tím čo najvyššie sa bude dať, to je naším hlavným cieľom. Som šťastný, že môže byť vedľa Kimiho. Všetci očakávame veľa od tejto sezóny. Videl som ako sa stavalo auto od začiatku až po úplný koniec. Všetci sa tešíme, kedy uvidíme naše auto na trati a po úvodných 4 dňoch testovania budeme mať konečne akú- takú predstavu, o tom, ako sa bude sezóna 2012 pre nás vyvíjať." zakončil Grosjean.

13022.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri