Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Radostný Lubeník

Tuesday, 12. 07. 2011 - 10:28, Daniel Mandzi   

Radostný Lubeník

Seriál DMACK Tyres  RALLY 2011  Majstrovstvá Slovenska sa uplynulý víkend prehupol do svojej druhej polovice, a JMP RACING TEAM opäť, už takmer klasicky riešil horúcu otázku - kto sa posadí tento krát k Máriovi Csentemu na sedadlo spolujazdca.

Tibor Szabosi;co8c6324-4.jpg

Je to únavné, náročné a deprimujúce riešiť pred každým pretekom to kto si vedľa mňa sadne. Hovorí Mário a dodáva: spolujazdec má v aute veľmi dôležitú úlohu, v podstate si zverujeme životy navzájom. Na to aby som s ním mohol dobre fungovať mu potrebujem dôverovať, vedieť že sa na neho môžem spoľahnúť. S nie každým si človek sadne, a keď to v aute neklape nie je to dobré. To že som už druhý rok skoro pred každým pretekom riešil kto so mnou pôjde a či pôjde, mi uberá na celkovej radosti z rally. A keďže po Tríbeči bolo nutné sa znovu poobzerať po niekom snažil som sa nájsť niekoho perspektívneho, s kým by som eventuálne mohol počítať aj na dlhšie. Rozhodol som sa osloviť Petra Tešínského, ktorý tento rok ostal voľný a napriek mladému veku má už dosť skúseností.  Podarilo sa nám dohodnúť a tak na Lubeníku odštartovala  JMP RACING TEAM  pre zmenu  Slovensko - Česká  posádka v zložení Mário Csente - Petr Tešínský.

Tibor Szabosi;t2c1901.jpg

Lubeník je jedna z kratších súťaží a tak sme to v prvom momente brali aj ako taký test či si sadneme a či to spolu dokážeme zladiť. Verili by ste, ako rovnako znie v interkome pre Slováka „tři" a „čtyři" ?  jazykovú bariéru sme ale vyriešili a tak sme s dobrým pocitom očakávali sobotné horúce ráno. Prvá RS - Lubeník - Sirk nám vyšla dobre a dodala nám sebavedomie. Nasledovala Ratková-Chválová voči ktorej som mal najväčší rešpekt ale nakoniec som bol s tou RS najviac spokojný. Tešil som sa na ňu v druhom kole, ale žiaľ bol nariadený voľný prejazd. Celá súťaž prebiehala z našej strany bez väčších problémov, jediný problém nám robili naše tlmiče ktoré sa nám nedarilo nastaviť, a tak skoky neboli také aké by sme chceli, ale inak sme spokojní.  Napriek horúcemu počasiu ktoré nás sprevádzalo celý deň sme si Lubeník užili a ďakujeme organizátorom že sa im podarilo pripraviť takúto fajn súťaž.

Tibor Szabosi;co8c6917-3.jpg

Ako vidí spoluprácu nový člen JMP RACING TEAMU Petr Tešínský? S Máriom sa išlo parádne, myslím že sme si hneď na začiatku vzájomne padli do oka, a od toho sa odvíjala ďalšia spolupráca, pohoda v aute a nakoniec úspech. Veľmi si vážim toho, že Mário vybral práve mňa, a ja pevne verím, že jeho dôveru nesklamem a už teraz sa teším na ďalšie dejstvo v poľskom Rzeszowe.

Tibor Szabosi;co8c6925-1.jpg

Áno, dodáva Mário, naozaj nám to v aute fungovalo a ja som rád, že do druhej polovice MSR sme vstúpili úspešne a verím, že svoju smolu sme si už odbili a čakajú nás lepšie časy. Už teraz sa začíname pripravovať do Poľska, chceme doriešiť tie tlmiče a pripraviť auto tak aby všetko fungovalo. V Rzeszowe som už štartoval, takže viem že to tam nebude vôbec ľahké. Je to veľmi náročná a dvojdňová súťaž, kde okrem našej špičky bude aj tá poľská, ktorá si bude navyše užívať výhody domácich ale určite sa tešíme a spravíme všetko pre to aby sme z Rzeszowa odchádzali s čo najlepším výsledkom.

Tibor Szabosi;t2c2086.jpg

Chceme poďakovať všetkým, čo nám držali palce, a samozrejme sponzorom, ktorí nám umožnili zúčastniť sa, organizátorom za skvelý pretek a teamu za perfekne odvedenú prácu.

JMP RACING TEAM

Tibor Szabosi;co8c6916.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri