Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally

Qalt racing team na Rallye Eger

Thursday, 09. 04. 2009 - 00:00, T. Szabosi   

Qalt racing team na Rallye EgerPo dlhej zimnej prestávke, počas ktorej sme usilovne pracovali na doladení a dokončení detailov našej pretekárskej krásavice sme sa konečne dočkali novej sezóny. Prvý aprílový víkend nás privítal maďarský Eger, kde sa uskutočnila prvá slovenská rally tohtoročného kalendára.

Tibor Szabosi;_mg_6002.jpg

Počas tréningu bolo krásne slnečné počasie, ktoré vydržalo až do nedeľného popoludnia, kedy sme prechádzali cieľovou rampou.
Ale pekne po poriadku. Už tréning naznačil, že sa bude jazdiť po veľmi rýchlych tratiach s množstvom vyťahaného štrku. Obhliadka trate dopadla až na menšie zdravotné problémy oboch členov posádky dobre a už sa tešíme na slávnostný štart, ktorý sa uskutočnil v historickom centre Egru. Množstvo divákov a nadšenie s akým zdravili posádky sa určite dá porovnať s majstrovstvami sveta. Neuveriteľná atmosféra. Museli sme absolvovať niekoľko šmykov a ostrých štartov, za čo nás publikum odmenilo mohutným aplausom. Chcem pripomenúť, že to všetko sa odohrávalo v úzkych uličkách mesta a zvuk nášho atmosferického dvojlitra sa ozýval spôsobom, ktorý sa nedá opísať. Ale zimomriavky mám ešte teraz.

Dobre naladený si líhame do postelí a už sa nevieme dočkať rána.

Štefan Gombala;img_8140.jpg

Štartujeme okolo deviatej, slniečko svieti, asfalt je pekne prehriaty, dnes si určite užijeme G-éčiek v pozdlžnom aj priečnom smere až až.
Hneď po niekoľkých preradeniach sa ozýva buchot od motora. Ten sa vždy opakuje pri ubratí alebo pridaní plynu a pri radení. Zvolním tempo s tým, že po erese zistíme, čo sa vlastne stalo. Prasklo unibalové ložisko reakcie, držiaka motora a následkom pohybu motora dopredu a dozadu sa poškodil lanovod radenia prevodových stupňov. Je koniec. Chlapci odvážajú auto do servisu, meníme lanko radenia, máme aj náhradný unibal, ale Andrej si pre istotu spravil výlet pod Tatry a vyrobil reakciu s obrovskými unibalmi. Tie už musia vydržať nedeľňajšie 4 eresy.



V nedeľu ráno vyrážame vďaka systému super rally na trať. Fabka funguje veľmi pekne, počas rýchlostných skúšok nastavujeme tlmiče a celý čas sa neviem nabažiť fantastického účinku bŕzd. Vo veľa prípadoch obsluha retardérov odskakovala, presvedčená, že TOTO NEM DOPADNE DOBRE. A vždy dopadlo a veľmi mi to pripomínalo časy, keď sme jazdili s ľahkou stovečkou. Prvá nedeľňajšia eresa merala 27 km a keď sme v cieli zastavili, v aute bolo toľko dymu, že sa nedalo dýchať. Konečne sa všetko poriadne vypálilo. Potom sa už nič také neopakovalo.

Jozef Pisch;1t1u5728.jpg

Trate tejto rally sú veľmi rýchle, ale aj veľmi technické a nám sa páčili a vďaka dobrému rozpisu sme nemali ani problém s vyťahaným štrkom.

Už teraz sa tešíme na takmer domácu prešovskú rally, ktorá sa pôjde na Sviatok práce. My ešte popracujeme na aute a verím, že odmenou za našu statočnú a usilovnú prácu bude pekný výsledok a krásne zvezenie.

Gusto Podhájecký a Andrej Siska, Qalt racing team





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri