Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Hobby

Prvé podujatie MRC 2009 výborne zvládnuté

Sunday, 15. 02. 2009 - 22:49, Zdenka Frývaldská   

Prvé podujatie MRC 2009 výborne zvládnutéVčera, na deň sv. Valentína, sa konečne uskutočnilo dlhoočakávané 1. podujatie seriálu MRC 2009 pod názvom Dobšinská zimná rally. Organizátorom podujatia bolo mesto Dobšiná.



Tibor Szabosi;_mg_2977.jpg

Podujatie sa začalo o siedmej hodine ráno prihlasovaním a administratívnym a technickým preberaním. Pár minút po deviatej hodine sa uskutočnila rozprava a následne aj obhliadka trate. Pre vysokú náročnosť 1. RS sa mohli jazdci rozhodnúť či chcú preteky absolvovať alebo nie až po obhliadke. Do pretekov sa napokon prihlásilo 84 posádok, kvôli technickým problémom ich však muselo pár odstúpiť. Predstavili sa známi jazdci ako napríklad Tomáš Ondrej, Ladislav Szombathy, Michal Kikta či Michaela Debnárová. Každý z nich musel mať podľa tohtoročných predpisov MRC svojho spolujazdca. A ten sa tu naozaj zišiel.

Jozef Pisch;1t1u3893.jpg

Na všetkých zúčastnených čakali dokopy 4 rýchlostné skúšky o celkovej dĺžke 9, 7 km. Ešte pár dní pred podujatím nebolo isté či sa bude pretekať na snehu alebo nie, lebo počasie bolo všelijaké. Napokon sa však umúdrilo a jazdilo sa na snehovom povrchu. Taktiež sa hovorilo o zrušení štvrtej RS, ale napokon bola taktiež zaradená do podujatia.

Tibor Szabosi;_mg_4124.jpg

Prvá RS bola pre väčšinu asi najťažšia, najviac technicky náročná. Ale určite bola aj obrovskou výzvou. Práve tu sa naozaj zišla dobrá súhra medzi jazdcom a spolujazdcom. RS neniesla názov Vlčia Dolina len tak pre nič. Veľa zákrut, roklín, prechod zo snehu do blata a naspäť, kopce či rovinka, to všetko tam bolo. Všetci si museli naozaj dávať obrovský pozor. Azda najlepšie obišli tí, ktorí zohnali hroty. Tie boli totiž na tomto podujatí dovolené a ten, kto ich mal, bol pred všetkými ostatnými o krok vpredu. Ukázalo sa to napokon aj vo výsledných časoch.

Tibor Szabosi;_mg_3879.jpg

Druhá RS sa uskutočnila na lúke, hore na Dobšinskom kopci. Známa rýchlostka už z minulých rokov určite nikoho neprekvapila, ale ukázala sa tiež ako dosť náročná. Bolo treba mať obuté veľmi dobré gumy, aby sa auto dalo ovládať.

Tibor Szabosi;_mg_3568.jpg

Tretia RS bola veľmi zaujímavá najmä z toho dôvodu, že sa tu nachádzal prechod medzi snehovým povrchom a asfaltom, taktiež dve brány, do ktorých bolo treba aj vo väčšej rýchlosti trafiť. To sa našťastie všetkým podarilo. Tak isto, ako aj predošlú a nasledujúcu RS, jazdci tento okruh absolvovali dvakrát.

Tibor Szabosi;_mg_4165.jpg

Posledná, štvrtá RS, bol umelo vytvorený okruh na lúke. Veľkú úlohu zas zohrali obuté pneumatiky. Bolo vidieť veľké rozdiely medzi jazdcami, ktorí mali hroty a tými, ktorí ich nemali. Ale to už je najmä o peniazoch.

Erik Toček;997h6269.jpg

Celkovo to boli krásne preteky. Organizátori určite splnili úlohu ukázať sa na prvom podujatí v čo najlepšom svetle a odviedli perfektnú prácu. Do cieľa šťastne dorazilo napokon 78 posádok. Niektorí veľmi spokojní, niektorí menej, ale to už záležalo od dosiahnutých výsledkov.

Tibor Szabosi;_mg_4415.jpg

Najbližšie amatérske podujatie by sa malo uskutočniť v marci a malo by byť organizované Peťom Danielisom. Uvidíme, čo pre nás PD autosport prichystá. Druhé podujatie MRC bude prebiehať v Moldave a to 4. 4. 2009.


Fotogaléria z podujatia časť 1

Fotogaléria z podujatia časť 2







Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri