Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Prihlásených 116 posádok

Thursday, 30. 08. 2012 - 17:07, Daniel Mandzi   

Prihlásených 116 posádok

Úderom pondelkovej polnoci sa definitívne uzavrel zoznam prihlásených posádok na 38. Rally Košice, ktorá sa uskutoční počas 6. - 8. septembra. Organizátori zverejnili menoslov jazdcov, ktorí počas spomínaných dní budú hlavnými aktérmi podujatia a všetci sa teda môžeme tešiť na kvalitné športové výkony a výsledky. Z pohľadu ostatných ročníkov, je tohtoročný najlepšie obsadený zrejme aj preto, že súťaž je zaradená do troch šampionátov - DMACK Tyres Rally 2012 - majstrovstiev Slovenska, Platinum majstrovstiev Poľska v rally, Majstrovstiev Maďarska a Zóny strednej Európy - FIA CEZ Rally Trophy. Po štvrtý raz je neoddeliteľnou súčasťou podujatia aj Slovenský Rally Pohár.

Jozef Pisch;1t1u0932-2.jpg

V zozname prihlásených je 116 posádok, z ktorých 83 sa predstaví v hlavnej súťaží 38. Rally Košice, 30 v Slovenskom Rally Poháry a 3 v Rally škole. S národnou prioritou na štarte uvidíme 20 jazdcov - traja zo Slovenska Jozef Béreš jr., Jaroslav Melichárek, Igor Drotár, šiesti z Poľska Kajetan Kajetanowicz, Tomasz Kuchar, Grzegor Grzyb, Michal Bebenek, Wojciech Chuchala, Jan Chmielewski a desiati z Maďarska - Herczig Norbert, Botka Dávid, Kazár Miklós, Matics Mihály, Bútor Róbert, Turán Frigyes, Pethó István, Balogh János, Hadik András, Kakuszi Zsolt.

Tibor Szabosi;co8c8027-3.jpg

Najpočetnejšie zastúpenou je trieda 3, kde sa prihlásilo 22 vozidiel, o šesť menej sa bude bojovať v triede 2, kde sa predstaví 16 automobilov, deväť kategórie S2000, čo je doslova rekordom na slovenských súťažiach. Dá sa povedať, že favoritov súťaže nájdeme práve v tejto triede, avšak nemôžeme zabúdať ani na dvojicu automobilov WRC, ktoré by rovnako chceli prehovoriť do celkového poradia košickej rely. Na trati uvidíme aj niekoľko zmiešaných posádok, ako aj čisto ženskú, Debnárová - Zemanová.

Jozef Pisch;1t1u3309-2.jpg

Slovenskom Rally Pohári sa predstaví 30 posádok, ktoré čaká kratšia verzia trate 38. Rally Košice. V triede P1 je prihlásených desať automobilov, v P2 osem a v P3 dvanásť.

Jozef Pisch;1t1u2237-1.jpg

Len pre zaujímavosť dodajme, že už v roku 1998 sa Rally Košice stali dejiskom troch národných šampionátov (slovenského, maďarského a českého). Teraz sa fanúšikovia môžu tešiť na podobnú situáciu, keď sa im predstavia posádky súperiaci o prídel bodov do majstrovstiev Slovenska, Poľska a Maďarska.

Košice 29. 8. 2012, Tlačové stredisko 38, Rally Košice



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri