Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Predaj elektromobilu v obchode s elektronikou

Friday, 03. 12. 2010 - 15:48, Ivan Václavík   

Predaj elektromobilu v obchode s elektronikou

Spoločnosť Yamada Denki a Mitsubishi Motors Corporation (MMC) sa dohodli na začatí skúšobného predaja vozidla na elektricky pohon Mitsubishi i-MiEV v maloobchodných predajniach spoločnosti Yamada Denki v Japonsku. Predaj elektromobilov i-MiEV je v  17 predajniach v prefektúrach Tokio, Kanagawa a Saitama.

mitsubishi-i-miev-yamadag.jpg

Prvá spolupráca medzi výrobcom automobilov a maloobchodným predajcom elektroniky v Japonsku pri predaji áut na elektrický pohon znamená, že spoločnosť Yamada Denki bude mať v 17 prevádzkach okrem tradičného personálu aj samostatných kvalifikovaných predajcov. Tí sa v súčasnosti zúčastňujú na špeciálnom školiacom programe, zameranom na predaj elektromobilov.

Okrem toho spoločnosť Yamada Denki vytvorila začiatkom decembra v obchode Techland Yokohama Izumi výstavnú plochu pre elektromobil i-MiEV, zákazníkom ponúkne aj komplexné riešenia ako je inštalácia systémov solárnej energie v rámci nabíjacích staníc, a zároveň bude organizovať rôzne podujatia ako sú napríklad testovacie jazdy na elektromobile Mitsubishi i-MiEV.

i-miev-nabijanieg.jpg

Impulzom na začatie tohto netradičného riešenia bol Projekt E-Kizuna, ktorý sa uskutočnil v apríli 2010 v meste Saitama. Išlo o popularizáciu vozidiel na elektrický pohon v tomto meste. Predtým dospeli obe spoločnosti k zhode, že aj v maloobchodnej predajni je možné ponúknuť zákazníkom takéto auto. Navyše, propagácia a popularizácia vozidiel na elektrický pohon zohráva významnú úlohu pri vytváraní spoločnosti s nízkymi emisiami CO2.

Je reálny predpoklad, že v budúcnosti budú vozidlá na elektrický pohon schopné fungovať ako zdroje elektrickej energie, pričom elektromobily by mali zohrávať dôležitú úlohu pri efektívnej distribúcii elektrickej energie a jej používaní v domácnostiach. Odštartovaním predaja elektromobilov vo svojich predajniach spoločnosť Yamada Denki aktívne propaguje komplexné riešenia.

imiev-cut5-twotoneg.jpg

Mitsubishi i-MiEV sa dostal na japonský trh v júli 2009, s jeho predajom individuálnym zákazníkom začali v apríli 2010 a  dosiaľ predali v Japonsku 3 000 kusov. Práve na dosiahnutie cieľa, popularizovať vozidlá na elektrický pohon, ktoré dnes ešte tvoria nekonvenčnú automobilovú kategóriu, je nevyhnutné využívať takú iniciatívu, ktorá ide nad rámec automobilového priemyslu.

imiev-cut6g.jpg

Spolupráca s elektronickými maloobchodnými sieťami, ktoré budú schopné vytvoriť nové cesty využívania elektromobilov, sa stáva čoraz dôležitejšia a reálnejšia.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri