Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Prečo Mercedes v piatok neobul hypersofty?

Saturday, 09. 06. 2018 - 08:08, Ľuboš Kašický   

Prečo Mercedes v piatok neobul hypersofty?

V piatok večer skončili v kanadskom Montreale úvodné merané tréningy na GP Kanady. Pozrime si, čo sa tam dialo.

 


Do Kanady Pirelli priviezlo tri najmäkšie zmesi pneumatík (supersoft, ultrasoft a hypersoft). Zaujímavé je, že Mercedes vôbec nepoužil v piatok najmäkšiu hypersoft zmes a aj tak sa jeho piloti držia na kontakt s konkurenciou, ktorá najmäkšie gumy poriadne otestovala.

pi00-3.jpg

Najlepší čas dosiahol Max Verstappen (redbull) pred Kimi Räikkonenom (ferrari) a Danielom Ricciardom (redbull). Všetci však na hypersoftoch. Štvrtý Lewis Hamilton (mercedes) zaostaliba 0,579s za Verstappenom. Čo to môže znamenať pre ďalší vývoj víkendu? Mercedes neukázal svoj potenciál, alebo si uvedomuje, že jeho auto sa viacej priatelí s tvrdšími zmesami pneumatík? Každopádne však aj šéf Pirelli, Mario Isola, naznačuje, že jazdiť Q3 na hypersoftoch bude trochu rizikom. Bude fígeľ v degradácii?

rb01-22.jpg

Montrealský okruh je rýchly a mal by dať výhodu silnejším motorom. Bude to výhodou Mercedesu? Piatok nám už síce niečo naznačil, no celá pravda sa ukáže až v sobotu večer počas kvalifikácie.

str01-5.jpg

Inak v piatok sa počas úvodných tréningov nič extra zaujímavé nedialo. Dopoludnia sa oťukal o bariéry Sirotkin (williams) a popoludní si to vyskúšal aj Sainz (renault). Neboli to však žiadne veľké búračky. Na šmykľavej trati sa viacero pilotov nevošlo do zákrut a pomáhali si výjazdovými zónami. V sobotu bude mať trať už lepší grip a piloti sa budú do to môcť viacej oprieť. Otázne ostáva kam až posunú najrýchlejšie kolo okruhu. V piatok sa časomiera zastavila na hodnote 1:12,198s. Hodnota vlaňajšieho rekordného pole position od Hamiltona je však 1:11,459s. No aj keď v sobotu padne rekord, tak pole na tejto trati nie je rozhodujúce. Dodajme ešte, že v posledných štyroch rokoch tu dominoval Mercedes a nemalo by byť prekvapením pokračovanie jeho série.

res-fp2-7.jpg

fe04-24.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri