Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Rally Eger: Povedali tesne pred obhliadkou trate

Wednesday, 24. 03. 2010 - 17:21, Lukáš Raník   

Rally Eger: Povedali tesne pred obhliadkou trate

Béreš jun : Nová sezóna, nové auto, aké sú plány?
"Tak plány sú zatiaľ dobré, máme pred sebou prvú súťaž, zase bude to niečo nové pre mňa, pretože sedím v aute na akom som jazdil pred šiestimi rokmi je to Octavia WRC síce je to iba na tento jeden pretek. Takto sme si vybrali, takto to vyšlo, malo by to byť o niečo rýchlejšie ako S2000 ale pozerali sme počasie, v sobotu a nedeľu by malo pršať, takže .. uvidíme."

Tibor Szabosi;Ďodi na minuloročnom Egri

Aké auto máte v pláne po tomto podujatí ?
"Vyzerá to na Fabiu S2000 na Eger to nevyšlo síce ale som veľmi rád že môžem sedieť v takom aute, ktoré obdivujem a na ktorom strašne rád jazdím."


Igor Drotár : "Zmenili ste techniku na tento rok, už si otestoval fabiu?
Áno mal som možnosť testovať aj keď nie na pretekoch ale skôr na show, viac menej slidoch , pražský rallysprint trochu naznačil na čom sa budeme voziť a bol som minulý týždeň pozrieť v Plzni na auto. Máme ho od pána Trneného, teda od PROFIKA , takže pôjdeme na inom aute ako som išiel v Prahe. Auto na mňa urobilo veľký dojem je pripravené vysoko profesionálne čo by som chcel vyzdvihnúť. Previezol som sa na ňom, i sadlo mi do ruky, čiže teším sa malo by to byť dobré."

Tibor Szabosi;Igor Drotár počas Czech Expo rally

Kde všade Vás fanúšikovia tento rok uvidia?
"Plánujeme odjazdiť na ňom celú sezónu, všetky slovenské rally, všetky slovenské kopce a rallysprinty v Čechách ak nebudú termíny kolidovať so slovenskými rally alebo kopcami . Číže poradie je slovenská rally, slovenské kopce, české rallysprinty a máme tam aj akcie nášho partnera Liqui Molly Po dohovore s majiteľom PROFIKA p. Trneným sme sa dohodli že nebude nikomu prenajímať naše auto. Čiže máme takéto plány, takéto zmluvy podpísané takže veríme že sa naše plány splnia."

Ako to vidíš tu na rally Eger?
Ja sa na Eger teším vždy ako malé decko. Je to zvyčajne prvá súťaž po dlhej pauze a aj keď ideme aj s novým autom proste už by som sa na ňom chcel voziť. Som plný očakávaní . V Egri a vôbec v Maďarsku je taká ta búrlivejšia divácka kulisa, takže sa tešíme aj na to. Trate sú tu zvyčajne veľmi pekné. Neviem na koľko sa menili oproti minulému roku, to uvidíme po zoznámení sa s traťou ale teším sa na to . Aké sú ambície : jasné mám, vyhrať absolútne Slovensko, s tým sme prišli. Aj keď nebude to ľahké Jožko ide s autom takým istým ako ja , dá sa povedať , len o dva roky starším. Ja mám Fabiu 2003 on ma Octaviu 2001 no a určite s ňou pôjde rýchlo. Neviem ako pôjde Grzyb s tou Fabiou S2000 ale isto s ňou pôjde dobre no a samozrejme tu budeme mat ešte viac aut kategórie WRC budú štartovať Cvrček, Trnený, Melichárek takže myslím si, čo sa týka obsadenia ako technického tak výkonnostného bude na čo pozerať a nebude vôbec ľahké získať nejaké to prvenstvo ale urobím všetko pre to aby sme to dosiahli aj keď musím povedať že sme veľmi znevýhodnení našim vysokým štartovným číslom. Budeme štartovať ako 20 to po prvé bude ďaleko viac naťahané na trati, Maďarsko je známe tým že tu sa zatáčky režú úplné nezmyselne a budeme mať naťahaného strašne veľa štrku oproti prvým to je handicap ktorý tu vidím ale nechcem sa vyhovárať, len konštatujem fakty. A v podstate ľudia s ktorými závodím - Béreš a Grzyb pôjdu poslednú RS prvého dňa za vidna a ja v noci takže oni pôjdu bez svetiel a ja so svetlami čiže nielen to že viditeľnosť je slabšia ale aj to že rampa má veľký odpor aerodynamický a to znižuje výkon proste je úplné normálne rozdiel deň a noc - sekunda na kilometer čiže ak to budeme chcieť niečo dotiahnuť budeme to musieť urobiť počas dňa."

Jozef Pisch;Ešte s Octáviou WRC...

Anton Kupec: Už tretí krát budete na štarte v Egeri, čo očakávate od tejto súťaže?
"Zatiaľ ešte neviem ako to bude, ale tak ako minulého roku, sú trate zrejme veľmi rýchle, veľmi dlhé, tak uvidíme ako sa nám bude jazdiť na tom ale myslím že sú skôr pre rýchle auta a naše nie je tak rýchle, aby sme stíhali konkurencii, ale uvidíme . Zmenu nemáme žiadnu. To isté auto, stále sme pripravení. Malo by pršať, tak uvidíme, tam by sa mohli tie rozdiely trochu stiahnuť. My sme na dážď pripravení."

Václav Pritzl (spolujazdec Karla Trneného): Máte skúsenosti so štartom v Maďarsku?

"Pred pár rokmi sme štartovali na Rally Budapešť, trate išli aj v tejto oblasti. Tu na Rally Eger v rámci slovenského majstrovstva sme prvýkrát ale radi by sme sa zúčastnili celého vášho šampionátu."

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri