Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Potvrdené! Ferrari sa lúči s Räikkonenom

Tuesday, 11. 09. 2018 - 11:11, Ľuboš Kašický   

Potvrdené! Ferrari sa lúči s Räikkonenom

Dnes dopoludnia rozoslali z Maranella do sveta správu o tom, že sa po sezóne rozlúčia s Kimi Räikkonenom a nahradia ho Charlesom Leclercom. Kimi ide naopak do Sauberu, kde začínal.


Už dva týždne sme sledovali bláznovstvo okolo špekulácií nad osudom populárneho „zimného medveďa" Kimi Räikkonena. Zaručené zdroje potvrdzovali, že Kimi končí v Maranelle, ale oficiálne sa stále všetko tajilo. Asi potrebovali koordinovať kroky s partnerským tímom Sauber.

Copyright manufacturer;170016-sf70h.jpg

Načasovanie sa konečne podarilo doladiť na utorok 11.septembra, kedy obidva tímy približne v rovnakom čase vydali stanoviská o budúcnosti svojich pilotov. Fín Kimi Räikkonen teda naozaj z tímu Ferrari po sezóne 2018 odchádza. S F1 sa však nelúči. V roku 2001 práve v tíme Petra Saubera vstupoval do kráľovskej disciplíny ako mladíček s minimom skúseností. O rok neskôr ho už angažoval McLaren a začala sa úspešná kariéra. Fín odjazdil päť rokov v McLarene, dva v Lotuse a osem vo Ferrari! Na konci kariéry sa teraz vracia oblúkom do tímy v ktorom začínal.

Martin Trenkler;ren3563.jpg

Na druhej strane mladý Charles Leclerc práve teraz v tíme Sauber absolvuje svoju prvú sezónu v F1 a odchádza po nej do tímu Ferrari. Leclerc je považovaný za veľkú nádej F1 a budúcu megastar. Uvidíme teda, či rýchly prechod do špičkového tímu (a samoľúby Vettel) dvadsaťročnému Monačanovi neuškodí.

sau-lec01-low.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri