Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Posádky LUNA Racing Teamu zvládli Rally Košice na tri štvrtiny

Tuesday, 19. 10. 2021 - 21:15, Miroslav Majláth   

Posádky LUNA Racing Teamu zvládli Rally Košice na tri štvrtiny

Slovenský LUNA Racing Team (takmer) úspešne zvládol aj posledné kolo Majstrovstiev Slovenska v rally 2021, ktoré sa konalo v rámci 47. Rally Košice 2021.

 

Tibor Szabosi

Podstatne lepšia v prípade dvojice súťažných posádok sa javila prvá etapa podujatia. V nej patrilo Romanovi Popovičovi a Matúšovi Lejkovi a ich Škode Fabia Rally2 piate miesto absolútneho slovenského poradia.

Tibor Szabosi

„Ja som v tomto roku toho veľa nenajazdil. Zúčastnil som sa úvodného a teraz aj posledného kola Majstrovstiev Slovenska v rally 2021.Medzitým som absolvoval nejaké súťaže v Českej republike, či menšie podujatie vo Vranove, ale nie som dobre rozjazdený, čo je na mojich časoch aj vidieť. A keďže mi nejde o nejaké body, priznám sa, že sa iba vozím. Mám ešte veľké rezervy, viem kde sú a postupne ich odstraňujem. Ale priznám, že piate miesto absolútneho slovenského poradia ma dnes potešilo,“ zhodnotil Roman Popovič v cieli prvej etapy.

Tibor Szabosi

V prípade Mariána Kekeňáka to bolo o niečom inom. V prvom rade tesne pred súťažou musel vymeniť spolujazdca, pričom z Víťom Baďurom ešte nikdy nejazdil, čiže najskôr sa museli spoločne vo Forde Fiesta Proto trochu zohrať a až potom mohli uvažovať nad poriadnym zrýchlením. Napriek tomu po prvej etape im patrilo druhé miesto v triede 11, ale aj štrnáste absolútneho poradia.

Tibor Szabosi

„Spolujazdec sa chytil v podstate od začiatku, takže to bolo dobré. V prvej runde sme zohli disk, v druhej sme boli trošku vonku, ale podarilo sa nám vrátiť sa na cestu a pokračovať ďalej. Nebolo to zlé,“ doplnil po prvej etape Marián Kekeňák.

Tibor Szabosi

V druhej etape prišli problémy Romana Popoviča a Matúša Lejka, ktorý v prvej rýchlostnej skúške druhej nedeľnej sekcie skončili mimo trať.

Tibor Szabosi

„Bol som trochu rýchlejší ako som mal a výsledkom bolo skĺznutie sa z cesty. Veľké škody na aute neboli, len sme sa nevedeli vyhrabať naspäť na trať. Ak by sa nám to bolo podarilo, vymenili by sme koleso a išli by sme ďalej. Žiaľ, nepodarilo sa a mňa to neskutočne mrzí, mali sme to dobre rozbehnuté,“ opísal drobnú nehodu Roman Popovič.  

Tibor Szabosi

Marián Kekeňák s Víťom Baďurom v druhej etape, čiže v nedeľu nemali žiadne problémy a v cieli brali body za druhé miesto v triede 11. To znamenalo, že Marián Kekeňák v tohtoročnej sezóne berie titul vicemajstra v triede.

Tibor Szabosi

„Dnes sme nemali absolútne žiadne problémy, všetko fungovalo ako malo. Ja som spokojný, aj so spolujazdcom, aj samotnou súťažou, aj umiestnením. Musím aj touto formou poďakovať LUNA Racing Teamu a všetkým partnerom za podporu,“ ukončil rozprávanie Marián Kekeňák.

Tibor Szabosi

Rovnako ako aj v ďalších rally tímoch, ani v LUNA Racing Teame ešte sezóna nekončí, keďže ich čaká účasť na záverečnom podujatí sezóny, ktorým je 12. KESKO MOBILE AUTO SHOW 2021 na Slovakia Ringu.

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri