Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Zvolenský autosport si premiérovo vyskúšal košické rally trate

Tuesday, 19. 10. 2021 - 20:08, Miroslav Majláth   

Zvolenský autosport si premiérovo vyskúšal košické rally trate

Zvolenský autosport absolvoval s trojicou súťažných posádok 47. Rally Košice 2021, pričom všetky jeho posádky si na vlastnej koži vyskúšali úplne nové trate.

 

Tibor Szabosi;asr66210-2.jpg

Šesť úplne nových rýchlostných skúšok, ktoré ešte nikdy neabsolvovali si vyskúšala trojica súťažných posádok Zvolenský autosport Teamu. To všetko v rámci Slovenského rally poháru, pričom treba hneď v úvode konštatovať, že túto, pre nich neznámu rally súťaž absolvovali úspešne. Teda až na jedno odstúpenie v druhej etape z dôvodu technickej poruchy.

Tibor Szabosi;20211015-193840-1.jpg

Zvolenský autosport Team tvorila trojica súťažných posádok, pričom každá z nich bojovala o body v rámci inej triedy. V tej najsilnejšej, čiže RP4 sa predstavila posádka David Bartoš a Zdenka Kubíková, pre ktorých odštartovala tohtoročná sezóna na Slovakia Ringu najskôr Rally školou s vozidlom Citroën C2 VTS. Následne presadli do vozidla Mitsubishi Lancer EVO IV aby sa predstavili na Rallye Tatry v Poprade, kde havarovali za letmým cieľom a nechýbali ani na podujatí vo Vranove. Teraz spoločne absolvovali 47. Rally Košice 2021, pričom v cieli im v sobotu aj nedeľu patrilo tretie miesto v triede RP4 a zároveň za celú 47. Rally Košice 2021 brali poháre za druhé miesto v konečnom poradí triedy RP4.

Tibor Szabosi;asr68817-5.jpg

„Niektoré skúšky boli na Košiciach dosť náročné a to asi hlavne z dôvodu, že sme ich išli prvýkrát. Musím to napriek tomu hodnotiť ako veľmi peknú súťaž, auto fungovalo výborne, spolujazdkyňa rovnako, čiže všetko je v poriadku,“ zhodnotil svoje košické vystúpenie David Bartoš.

Tibor Szabosi;asr66469-3.jpg

V prípade Mateja Kyčáka, jedného zo zakladateľov tímu Zvolenský autosport, bola rovnako táto súťaž novinkou, pričom okrem neznalosti tratí si musel zvykať aj na nového spolujazdca, ktorého mu vo vozidle Seat Ibiza robil Košičan Matej Pliešovský. V ich prípade bol výsledok počas prvého súťažného dňa piate a počas druhého šieste miesto v triede RP3.

Tibor Szabosi;asr68841-2.jpg

„Súťaž bola veľmi pekná, len ma štve naše štvrté miesto na ktorom sme mohli dojazdiť do cieľa, ale to som pokazil ja sám. Urobil som tri zákruty pred cieľom poslednej rýchlostnej skúšky polohodiny, zhaslo mi auto a nešlo ihneď naštartovať. Strašne ma to mrzí, kvôli mojej hlúpej chybe sme nakoniec na piatom mieste. Inak to bolo fajn, aj organizácia, aj trate, aj všetko okolo bolo super,“ posťažoval si Matej Kyčák sám na seba.

Tibor Szabosi;asr67932-3.jpg

V prípade Norberta Šarišského je situácia trošku iná, keďže Noro sa zúčastnil pre neho domácich Rallye Tatry prvýkrát už v sezóne 2018 a následne aj 2019. Potom nastalo obdobie podujatí v rámci seriálu MRC a v tomto roku sa opäť zapojil do seriálu Slovenský rally pohár.

Tibor Szabosi;asr66997-3.jpg

„V mojom prípade je košická rally premiérová, nikdy som tu neštartoval ani jednu rýchlostku. Jediné čo poznáme sú Herľany, ale aj to z opačnej strany a to sa nepočíta. Ale po obhliadke tratí musím povedať, že rýchlostné skúšky sa nám páčia, teda až na Jahodnú, ktorá nášmu autu nesedí. Veľmi sa už na to teším,“ povedal po obhliadke tratí Norbert Šarišský.

Tibor Szabosi;asr66503-3.jpg

Nora vo vozidle Citroën C2 VTS navigoval už tradične Peter Levočský, pričom v sobotu im v cieli patrilo dryhé miesto v triede 2, ale aj ôsme miesto absolútneho poradia medzi poháristami. V nedeľu ich žiaľ zastavila havária, z ktorej našťastie vyviazli bez zranení.

Tibor Szabosi;asr66223-1.jpg

Spokojný so 47. Rally Košice 2021 bol aj manažér a majiteľ tímu, Dominik Zvolenský: „Veľmi ma teší, že štartovali všetky tri naše posádky. Súťaž bola pripravená veľmi dobre. Potešil ma výkon Davida Bartoša a Zdenky Kubíkovej, ktorý poriadne zatiahli. Mrzí ma havária Nora Šarišského a Petra Levočského, ale to už patrí k rally súťažiam. Podstatné je, že z auta vyliezli celí a zdraví. No a ešte nám veľmi v tíme chýbal Matúš Turzák, spolujazdec Matúša Kyčáka, ktorý sa nemohol zúčastniť súťaže z dôvodu choroby. Inak to bolo všetko super.“  

Tibor Szabosi;asr66446-3.jpg

Súťažné posádky Zvolenský autosport ešte sezónu nekončia, mali by sme ich totiž mať možnosť sledovať aj v rámci posledného podujatia, ktoré sa uskutoční o mesiac na Slovakia Ringu.

Tibor Szabosi;asr66999-1.jpg

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri