Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Posádky KL Racing Teamu prvýkrát na Rajd Rzeszowski

Wednesday, 08. 08. 2012 - 15:14, Miroslav Majláth   

Posádky KL Racing Teamu prvýkrát na Rajd Rzeszowski

Napriek faktu, že Žilinský KL Racing Team už svoj debut na podujatí Rajd Rzeszowski v minulom roku odbil, pre jeho tohtoročné posádky je táto poľská súťaž úplnou novinkou.


Tibor Szabosi;co8c3282-6.jpg

„V minulom roku sme ako tím na Rajde Rzeszowski štartovali. Vtedy to však bolo s posádkou Lukasz Markowski - Maciej Machela a vozidlom Citroën C2 R2 Max. V cieli z toho bolo dva krát prvenstvo v triede, čo nám nakoniec dopomohlo aj k zisku vlaňajšieho titulu v triede 6. V tomto roku náš tím však, ako už všetci vedia reprezentuje dvojica posádok v triede 3. Ani Vlasto s Marcelom, ale ani Tomáš s Marekom spoločne v Rzeszowe však neštartovali a o to to bude pre nich ťažšie," vysvetlil úvodom situáciu Marek Lokaj, manažér KL Racing Teamu.

Zdenka Tamášová;img-0802-2.jpg

Ako už Marek naznačil, jednu posádku tvorí Vlastimil Majerčák s Marcelom Kollárikom. Táto dvojica si na poľských rýchlostných skúškach zároveň odskúša novo postavené vozidlo Mitsubishi Lancer EVO IX, keďže to ich pôvodné statočne pochovali na predchádzajúcej súťaži. „Vďaka spolupráci so Srnka motoršport sa nám podarilo v krátkom čase pripraviť úplne nové Mitsubishi Lancer EVO IX, ktoré sme už mali možnosť aj veľmi krátko otestovať. V Poľsku pôjdeme prvý krát na pneumatikách DMACK a som veľmi zvedavý ako budú fungovať. Srnka motoršport robí všetky Mišiaky v podstate rovnaké, verím, že aj toto auto bude pripravené perfektne," dodal Vlasto Majerčák. Spolujazdec Marcel Kollárik ku Vlastovmu vyjadreniu dodal: „Po Dobšinskom kopci na ktorom som robil riaditeľa to pre mňa zase bude príjemné spestrenie. Rajd Rzeszowski si chcem jednoznačne užiť."

Tibor Szabosi;co8c3651-7.jpg

V trochu inej situácii je druhá posádka KL Racing Teamu, Tomáš Kukučka - Marek Podobník, kde sa jazdec môže spoľahnúť aspoň na aké také vedomosti spolujazdca, keďže Marek už v Rzeszowe jeden krát štartoval. „Určite mi Marekove vedomosti na tejto súťaži pomôžu. Navyše sa už znovu teším na Mitsubishi, keďže som v pauze štartoval na Dobšinskom kopci s Porsche 911 GT3 Cup, bude to super zmena. Cieľ na Rajd Rzeszowski ? Jediný, dojazdiť až do cieľa a nevyrobiť nejakú hlúposť," ozrejmil rzeszowské ciele Tomáš Kukučka. Jeho spolujazdec, Marek Podobník ako jediný z tejto štvorice ktorý už v Rzeszowe štartoval doplnil : „Poľská súťaž je nesmierne náročná na dobré nastavenie podvozku, ale aj na perfektne urobený rozpis. Na každom teste nás totiž bude čakať tak tridsať - štyridsať križovatiek na ktorých sa dá vyrobiť nejaká chyba. Mnohokrát totiž chýba vypáskovanie trate, ktoré by nás naviedlo na trať."

Tibor Szabosi;co8c4829-6.jpg

„Bol by som rád, ak by sa chalanom darilo, išli s rozumom a došli až na cieľovú rampu. Verím, že Rajd Rzeszowski dopadne pre všetkých dobre," doplnil Marek Lokaj.

sponzori.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri