Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Porsche Mobil 1 Supercup na Hungaroringu

Thursday, 09. 08. 2007 - 00:01, T. Szabosi   

Porsche Mobil 1 Supercup na HungaroringuJazdec Matador Motorsportu, slovenský reprezentant v seriáli Porsche Mobil 1 Supercup Štefan Rosina si na okruhu v Budapešti pripísal ďalších osem bodov do celkového hodnotenia jazdcov za výborné 8. miesto. Víťazom sprievodného podujatia pretekov F1 sa na okruhu Hungaroring stal priebežný favorit seriálu Richard Westbrook z HISAQ Competition.

Martin Trenkler;77ct4449.jpg

Štefan Rosina jazdil výborne už v kvalifikácii, keď sa umiestnil na ôsmom mieste, a zo štvrtej rady vyštartoval aj do nedeľného preteku. Vďaka skvelej jazde vo vedúcej skupine - jazdil dlho hneď za Alzenom a neskôr za tímovým kolegom Zampedrim, si ôsmu pozíciu udržal a skončil s minimálnym odstupom 0:15.249 za víťazom Richardom Westrbrookom.

Martin Trenkler;77ct4623.jpg

Víťaz sobotnej kvalifikácie Jeroen Bleekmolen z Golden Spike Pertamina Indonesia RT bol lídrom na okruhu v Hungaroring až do deviateho kola, Westbrook ho prenasledoval v tesnom závese. V kritickom okamihu však Bleekmolen neustriehol brzdy a to ho stálo vedúcu pozíciu, ktorej sa suverénne ujal Westbrook a v tomto poradí dojazdili až do cieľa. Richard Westbrook si pripísal na konto dvadsať bodov, Bleekmolen osemnásť a momentálne je na jedenástej priečke priebežného hodnotenia.

Martin Trenkler;_s2f7128.jpg

Výborne sa darilo aj tímovému kolegovi Rosinu, Damienovi Faulknerovi. Pri súboji o tretiu pozíciu s Christianom Menzelom sa síce v siedmom kole dostali do kolízie, vďaka ktorej Menzel vyletel z trate, Faulknerovi sa však podarilo tretiu pozíciu udržať a až do konca pretekov vyvíjal tlak na druhého Bleekmolena. Preteky dokončil na tretej pozícii a na konto mu pribudlo šestnásť bodov.

Martin Trenkler;_s2f7105.jpg

„Som spokojný a nebolo to ľahké, no jazdiť za nárazníkom Alzena a v spoločnosti zvučných mien na špici už niečo znamená. Som rád, že som aj tu v Budapešti potvrdil výsledok z prvej desiatky z Anglicka a tak, ako sme si v tíme predsavzali, pokúsime sa na hranici prvej desiatky bojovať aj vo zvyšku sezóny, ktorá je ešte predo mnou. Hoci v Turecku, kde som ešte nejazdil, to nebude jednoduché“ – dodáva Štefan Rosina.

Najblišie preteky sa uskutočnia 26.8.2007 v tureckom Istanbule.

Martin Trenkler;77ct4446.jpg

Výsledky pretekov Porsche Supercup 2007 v Budapešti:

1. Richard Westbrook HISAQ Competition 26:08.292
2. Jeroen Bleekmolen Golden Spike Pertamina Indonesia RT+ 0:06.429
3. Damien Faulkner Lechner Racing + 0:06.646
4. Jaap van Lagen Bleekmolen Race planet + 0:07.081
8. Štefan Rosina Lechner Racing + 0:15.249

Ing. Dušan Koblišek
hovorca skupiny Matador




Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri