Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Po problémoch Melico Racing v Egeri napokon tretí

Thursday, 07. 04. 2011 - 07:51, Miroslav Majláth   

Po problémoch Melico Racing v Egeri napokon tretí

Melico Racing Team na úvodnú súťaž tohtoročného seriálu DMACK Tyres Rally cestoval priamo z testu, dobre naladený, s pocitom dobre vykonanej práce a cieľom získať čo možno najviac bodov do celkového hodnotenia šampionátu. Spočiatku všetko fungovalo ako malo, neskôr sa však začali kopiť problémy.

Tibor Szabosi;t2c0103.jpg

Pre posádku Melico Racing Teamu Jaroslava Melicháreka a Richarda Laseviča sa príprava na úvodnú súťaž sezóny začala už v stredu pri testovaní vozidla Mitsubishi Lancer WRC05. Keďže vozidlo bolo počas zimnej prestávky kompletne rozobrané a vyskladané vlastne úplne nanovo, bolo treba vyskúšať funkčnosť všetkých komponentov. Toto dopadlo dobre a Jaro s Rišom cestovali do Egeru spokojní.

Tibor Szabosi;co8c5102-3.jpg

Už prvá rýchlostná skúška sa stala ich korisťou, keď ju s prehľadom vyhrali a za svojim chrbtom nechali nielen slovenskú, ale aj celú maďarskú konkurenciu. Druhý test mali rovnako dobre rozbehnutý, zastavila ich však havária jedného z maďarských jazdcov. V takomto prípade, ak dôjde k prerušeniu rýchlostnej skúšky, podľa športových predpisov riaditeľ súťaže pridelí dotknutej posádke čas, ktorý sa považuje za najspravodlivejší, žiadnej posádke však nesmie z tohto plynúť výhoda. . V tomto prípade bol ale dotknutým posádkam pridelený akýsi neidentifikovateľný čas, ktorý práve naopak zvýhodňoval nemenovanú maďarskú posádku, ktorá nebola haváriou obmedzená. Toto prinajmenšom zvláštne rozhodnutie však posádku príliš nerozhodilo, pretože Jaro s Rišom na ďalšej rýchlostnej skúške opäť porazili celé štartové pole. Následne však „spravili gumu" a začala sa na nich sypať smola. V predposlednej rýchlostnej skúške spadla hadica z turba a následne sa začal prejavovať motor nie celkom korektným výkonom. Po prejazde cieľom bol z toho Jaro Melichárek dosť rozhodený : „Začiatok bol super, mali sme to dobre rozbehnuté, potom nás trochu prekvapil pridelený čas na druhej rýchlostke. Povedali sme si nevadí, ďalšiu sme zatiahli a opäť vyhrali. Potom sa to však začalo sypať jedno za druhým a v závere to už nemalo význam hrotiť. Dojazdili sme na štvrtom mieste v rámci Slovenska, ale zajtra je tiež deň a tak budeme bojovať ďalej."

Tibor Szabosi;co8c5860-1.jpg

V nedeľu ráno však Jaro nezačal práve najlepšie. Zvolil tvrdšie nastavenie podvozku, ktoré mu nedovolilo zaradiť sa medzi najrýchlejších a musel sa uspokojiť s dvoma štvrtými miestami na prvých dvoch rýchlostných skúškach. Toto určite Jarovi na psychickej pohode nepridalo. Navyše sa aj motor stále tváril, že nemá chuť odovzdať kompletný výkon. V poslednej sekcii súťaže po upravení podvozku sa posádke reprezentujúcej Melico Racing Team podarilo ešte dojazdiť dva krát na druhom a raz na treťom mieste. V cieli to stačilo napokon na tretiu priečku v rámci druhého súťažného dňa. „Dnes sme mali o trošku menej problémov ako včera, ale tiež ich bolo dosť. Auto neťahalo ako malo, navyše som zvolil na úvodné skúšky o niečo tvrdšie nastavenie podvozku než bolo treba. Potom sme to síce zmäkčili, ale výkon motora stále chýbal. Viac sa z toho dnes už vydolovať nedalo," ozrejmil situáciu Jaro Melichárek po nedeľnom dojazde do cieľa.

Tibor Szabosi;co8c6081-2.jpg

Šampionát DMACK Tyres Rally 2011 pokračuje koncom mesiaca apríl na druhej súťaži sezóny, na Rally Prešov. Samozrejme ani tu posádka Melico Racing Teamu nebude chýbať.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri