Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Petter Solberg: Továrny tím, alebo odchod z WRC

Tuesday, 12. 07. 2011 - 10:38, Katarína Ďurecová   

Petter Solberg: Továrny tím, alebo odchod z WRC

Po tom, ako Nasser Al-Attiyah dosť šokujúco odmietol podpísať zmluvu s Volkswagenom, tak sa výrazne otvorili dvere do tomto tímu Petterovi Solbergovi, ktorý sa vyjadril, že pokiaľ budúci rok nebude jazdiť za továrny tím, tak vo WRC končí.

„Takto už pokračovať nemôžem. Je to šialené. Celý čas len hľadám sponzorov, starám sa o to, aby som si ich udržal a aby boli spokojní, testujem, jazdím rally: je to proste príliš veľa práce. Po roku 2008 som ma dve možnosti: sedieť doma a nič nerobiť, alebo sa pokúsiť všetko zvládnuť. A zvládol som sa vrátiť. Tento šport milujem a nechcel som sedieť doma a nič nerobiť, ale bolo to ťažké a ťažšie ako som si myslel, že to bude, alebo môže byť", hovorí Petter Solberg o náročnosti riadiť a starať sa o vlastný tím.

Monica Parisotto;solberg-mills_4.jpg

Solberg štartoval za svoj súkromný tím 30 krát a z toho 11 krát skončil na pódiu. Na víťazstvo však čaká od roku 2005, kedy mu víťazstvo na smutnej Rally GB, na ktorej zahynul spolujazdec Markka Märtina Michael „Beef" Park, prenechal Sébastien Loeb, pretože za takýchto okolností nechcel oslavovať víťazstvo, ktoré by mu zabezpečilo zisk titulu.

„Viem, že stále viem jazdiť a môžem vyhrávať. Práca s vlastným tímom bola pre mňa investíciou do budúcnosti, ale teraz už naozaj chcem byť naspäť v továrnom tíme", zakončuje Solberg. Pokiaľ by Petter Solberg naozaj miesto v niektorom z továrnych tímov získal, jeho Petter Solberg World Rally Team by zrejme existovať neprestal - staral by sa zrejme o štarty iných jazdcov z netovárnych tímov.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri