Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Petter Solberg pokračuje ako súkromník

Tuesday, 11. 01. 2011 - 21:48, Katarína Ďurecová   

Petter Solberg pokračuje ako súkromník

Program Pettera Solberga pre túto sezónu vôbec nie je istý, keď manažér Petter Solberg World Rally Teamu priznáva, že síce majú na Švédsko v dispozícii auto, ale stále nemajú dostatočný rozpočet na pokrytie celej sezóny.

„Petter pôjde v Švédsku za Petter Solberg World Rally Team a podľa všetkého budeme registrovaní ako WRC tím a budeme bodovať do hodnotenia tímov. Petter je ale stále súkromníkom, pretože na to, aby mohol pokračovať vo WRC si stále potrebuje nájsť svojich vlastných sponzorov. Stále nemáme dostatočný rozpočet, ale aspoň máme bonus v podobe auta súčasnej špecifikácie", hovorí manažér Petter Solberg World Rally Teamu Ken Rees. Medzi Solbergom a Citroenom tak došlo k veľmi zaujímavého kompromisu, keď o chod a prípravu Solbergovo DS3 WRC sa budú starať mechanici Citreoenu, ale všetko ostatné, vrátane financovania tímu, bude mať na starosti Petter Solberg World Rally Team. Petter Solberg totiž avizoval, že v prípade, že si bude sponzorov zháňať sám, tak bude štartovať aj za svoj vlastný tím a nie za tím Citroenu a na druhej strane Olivier Quesnel nechcel poskytnúť továrne auto súkromným tímom.

Vladislav Maschl;img-2794.jpg

Rees taktiež dodal, že nevie, kedy dostane Petter možnosť testovať s DS3 WRC, ale zároveň dodáva, že nedostatok skúseností s autom pre Pettera určite nebude problémom a Petter určite bude schopný zapojiť sa do boja o titul. „Petter sa dokáže rýchlo adaptovať na každú situáciu, takže nemám obavy, že by na Rally Sweden nebol pripravený. Všetko bolo zjednané veľmi na rýchlo a Petter je teraz preč na Rally Monte Carlo. Ale pred Švédskom určite dostane možnosť testovať, len ešte nevieme kedy a kde", hovorí Ken Rees a taktiež dodáva, že Petter Solberg World Rally Team pracuje aj na tom, že nasadí auto aj do kategórie SWRC, ktorá začne v Mexiku.

Vladislav Maschl;img-2428-1.jpg

Do tretice sa Rees vyjadril aj na margo testu Pettera Solberga na Rally Monte Carlo, ktorý absolvoval v týchto dňoch: „Petter bol veľmi spokojný s tým ako to prebehlo. Testoval štyri dni a najazdil veľa kilometrov. Už vie, čo ho čaká a to aj napriek tomu, že toto bola jeho prvá skúsenosť s autom špecifikácie Super 2000. Cíti sa uvoľnený a už sa teší na štart."

Video a fotografie zo Solbergovho testu si môžete pozrieť v tomto článku.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri