Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Petter Solberg: „Ak by sme mali šťastie, mohli sme vyhrať v Mexiku i vo Švédsku“

Saturday, 12. 03. 2011 - 17:57, Katarína Ďurecová   

Petter Solberg: „Ak by sme mali šťastie, mohli sme vyhrať v Mexiku i vo Švédsku“

Petter Solberg nástojí na tom, že aj v Mexiku a aj vo Švédsku mal smolu a ak by ju nemal, tak mohol mať na svojom konte najmenej jedno víťazstvo.

„Momentálne by som mal byť šťastný, pretože naše výkony ukazujú, že budeme schopní bojovať na čele a to je veľmi dôležité. Keď sa pozriete na problémy s elektronikou, ktoré som mal v prvý deň (v Mexiku), mali sme šťastie, že sme vôbec dokončili a pripísali sme si nejaké body. Ale ak by sme mali skutočné šťastie, tak sme mohli vyhrať v Mexiku i vo Švédsku, takže je to celkom frustrujúce. V skutočnosti je trošku šialené, že som bol trochu sklamaný s výsledkom z Mexika aj napriek problémom, ktoré sme mali. Myslel som si, že z 14-teho miesta, na ktorom sme boli by sme sa mohli s maximálnym nasadením dostať na miesto piate - a aj to by bolo neuveriteľne ťažké. Nakoniec sme boli štvrtí", hovorí frustrovaný Solberg.

Willy Weyens;solberg-157.jpg

Solberg sa vo svojom komentári vracia aj do minulosti a hovorí o svojom životnom kréde: „Myslím, že to ukazuje to, v čo som vždy veril: nikdy sa nevzdávať. Je to dokonca napísané na našom aute. V minulosti som zažil zopár skutočne ťažkých časov, najmä na konci roku 2008, keď Subaru odišlo, ale vždy som sa dokázal vrátiť a nikdy som neprestal veriť v samého seba. Teraz na to musíme zatlačiť a pokúsiť sa vyhrať v Portugalsku. Bude to veľký boj, ale môžeme to dokázať."

Copyright free;img0660.jpg

„Momentálne som na to všetko trošku naštvaný", vracia sa k svojim problémom zo Švédska a z Mexika Petter Solberg. „Všetko čo chcem je čistá rally bez problémov. Ak to príde, tak viem, že môžem vyhrať. Viem, že som dostatočne dobrý a dostatočne rýchly. Mexiko bolo skutočne ťažké, v piatok sme sa ocitli na perfektnej pozícii, ale potom sa to všetko pokazilo. Mám rád Portugalsko. V Mexiku sme sa toho naučili o aute veľa. Proste chcem vyhrať, to je všetko", sebavedomo hovorí Solberg o svojom primárnom cieli.

Willy Weyens;wiwpsolberg-045.jpg

„Dúfame, že v nedeľu pred začiatkom rally absolvujeme test a že nám to pomôže. Budeme štartovať z piateho miesta a to nie je zlá pozícia, pokiaľ teda zimné počasie trate nejako nepoškodilo. Môžete brať Mexiko ako predĺžený test. Ale ak by sme tam mali šťastie, tak sme mohli bojovať na čele proti Sébastienom. Ale pokiaľ zbierame body, tak je to okej. Za Mikkom nezaostávame o viac ako jedno víťazstvo a vieme, že na nasledujúcich podujatiach môžeme toho veľa dosiahnuť. Chceme víťazstvá, ale minulý rok sme sa naučili, že pravidelné bodovanie vás môže dostať do boja o titul a ak by sme minulý rok mali o dva body viac, tak by sme skončili druhí a nie tretí. Petter toho môže ešte veľa ponúknuť", zakončuje manažér Petter Solberg World Rally Teamu Ken Rees.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri