Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Interview s Danim Sordom (+ video)

Saturday, 12. 03. 2011 - 13:34, Katarína Ďurecová   

Interview s Danim Sordom (+ video)

Po interview s Krisom Meekom (ktoré nájdete v tomto článku) sa na internete objavilo aj interview s jeho tímovým kolegom Danim Sordom. Prečítajte si, čo hovorí na témy Mini a minulosti tejto značky vo WRC, tohtoročná a budúcoročná sezóna.

Dani, spoločne so svojim tímovým kolegom Krisom Meekom nadviažete na tradíciu Mini v rally. Ako by ste to okomentoval?
Dani Sordo:
„Je to úžasné, hlavne preto že sa jedná o tak skúsený a tradičný tím ako je Mini WRC Team. V 60-tych rokoch Mini dokázalo, že si dokáže získať fanúšikov a vyhrávať dôležité rally. Môj prvý dojem z nového tímu bol, že každý tvrdo pracuje na tom, aby sme boli rovnako úspešní."

Prodrive;mini-wrc-front.jpg

Čo budú najväčšie výzvy pre Mini v tejto sezóne?
Dani Sordo:
„V našej prvej sezóne vo WRC chceme nazbierať tak mnoho skúseností, ako je možné, aby sme v druhej sezóne boli v pozícii, v ktorej už môžeme útočiť. Fakt, že neštartujem na všetkých rally tejto sezóny je pre mňa v súčasnosti trošku zvláštne, ale je to naša prvá sezóna vo WRC. V roku 2011 sa toho chceme naučiť čo najviac, aby sme bojovali na čele tak skoro, ako to len bude možné."

Ako sa pripravujete na sezónu?
Dani Sordo:
„V prvom rade pracujeme na aute. Potrebujeme vyladiť všetky technické aspekty na rôzne podujatia. Už teraz mám ale z auta dobrý pocit. Teraz sa potrebujeme sústrediť na tie malé, ale životne dôležité články, ktoré nám na rally pomôžu získať čas na ostatných. Taktiež veľa športujem, aby som bol fit. Ale najdôležitejšie je pre mňa získať čo najlepší pocit z auta."

Martin Trenkler;sordo.jpg

Ako by ste opísal Mini John Cooper Works WRC?
Dani Sordo:
„Auto je už teraz veľmi vysoko vyvinuté. Napríklad, v kokpite máme oveľa viac miesta, oveľa viac ako na začiatku. V tomto ohľade tím odviedol veľa dobrej práce. Toto auto ale absolútne nie je možné porovnávať s Mini Cooperom S, ktorý zvíťazil na Rally Monte Carlo v 60-tych rokoch."

Mini WRC Team nebude štartovať na všetkých rally v sezóne 2011. Znamená to, že sezóna pre vás bude pokojnejšia?
Dani Sordo:
„Nie, berieme túto sezónu veľmi vážne, pretože je to pre nás príprava na plný program, ktorý absolvujeme budúci rok. Tento rok porovnáme nás s konkurenciou, takže 2011 bude veľkou školou pre celý tím, v ktorom budeme zbierať skúsenosti, aby sme boli do sezóny 2012 čo najlepšie pripravení."

Facebook Daniho Sorda;

Na záver si, v prípade, že hovoríte anglicky, môžete pozrieť menší zostrih z interview s Danim Sordom, kde sú niektoré odpovede ešte trochu viac rozvedené a doplnené:

Tibor Szabosi;img_0806.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri