Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Peter Lorenčík opäť s X

Monday, 23. 01. 2012 - 00:44, Martin Vasiľ   

Peter Lorenčík opäť s X

Mitsubishi poslednej desiatej generácie je na slovenských tratiach rarita. A práve s týmto autom jazdí Peter Lorenčík zo Starej Ľubovne. Jeho pretekárska kariéra je relatívne krátka, ale o to dynamickejší je jej priebeh. Pred japonským autom mal Peter v garáži sériové, ale silné BMW 335 Twin Turbo a chcel si ho poriadne vyskúšať. Vybral sa teda na amatérske preteky, na sedadlo spolujazdca posadil svoju budúcu manželku Beatu a jazdenie ho začalo baviť. Kúpil si teda Evo X a pokúšal šťastie v Slovenskom Rally Pohári. Jazdil tak úspešne, že ho v roku 2010 vyhral. „Na otázku, čo ho inšpirovalo prihlásiť do najpopulárnejšej, ale zároveň veľmi ťažkej motoristickej disciplíny, spočiatku ako keby Peter nepoznal odpoveď, skromne však priznáva, že je švagrom Gusta Podhájeckého. Augustín sa stal pojmom najmä pre skvelé ovládanie Fabie RS s motorom TDI a v roku 2008 predstavil novú Fabiu Kit Car, vlastnoručne skonštruovanú a poskladanú - jedinú na svete. Inšpirácia teda prišla aj odtiaľ.

Tibor Szabosi;co8c2204-6.jpg

Peter Lorenčík sa chystá na sezónu spolu so spolujazdcom Kamilom Rusnáčikom. Ten sa o automobilové súťaže zaujíma od detstva, lebo už vtedy sa chodil pozerať trate Rally Tatry. Peter to o ňom vedel a neľutuje, že ho oslovil s prosbou o spoluprácu. „Mám dobrého a hlavne spoľahlivého spolujazdca", napísal staroľubovniansky pretekár na oficiálne internetovské stránky svojho LoRacing tímu. Tak ako mnohí jazdci, aj Peter si dlhú zimnú prestávku kráti účasťou na prešovskom Liqiu Moly Winter Cupe. Na zatiaľ poslednej rýchlostke sa blysol štvrtým najrýchlejším časom, no hlavne chcel svojou jazdou viac pobaviť divákov, ako dodržiavať ideálnu stopu.

Tibor Szabosi;co8c3753-1.jpg

Aktuálnu sezónu kompletných majstrovstiev Slovenska absolvuje teda posádka Peter Lorenčík - Kamil Rusnáčik na Evo X zaradenej definitívne do skupiny N, výkon motora s 33 milimetrovým restriktorom je asi 320 koní, no EVO X je jedno z najťažších áut aj vo svetovej rally, váha auta je momentálne1500 kg, ovládnuť tohto mamuta je naozaj umenie. „Náš ciel do sezóny 2012 je dosiahnuť titul v „N kách"

Tibor Szabosi;co8c2109-5.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri