Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Peter Jureňa si pripísal prvé body do seriálu MSR

Wednesday, 28. 05. 2008 - 01:18, T. Szabosi   

Peter Jureňa si pripísal prvé body do seriálu MSRV Ústi nad Orlicí sa uplynulý víkend konal prvý dvojpretek seriálu MSR. Na štart preteku sa postavilo 22 slovenských jazdcov v rôznych skupinách. Peter odštartoval za nový MAGIC RACING TEAM a po víťazstve v macedónskom VODNE pokračovalo jeho víťazné ťaženie i v Ústi. V sobotňajšom prvom kole seriálu MSR Jureňa jednoznačne kraľoval v skupine N, kde nenašiel premožiteľa. Preto sme sa zamerali na kategóriu 1, teda cestovné vozy, kde sa preteká v tzv.plechových autách absolútne. Jediným vážnym súperom bol pre Peťa MARTIN KOIŠ s FORDOM FOCUSOM, zaradením do triedy E 1, avšak pre technické problémy Maťo pretek nedokončil. PETER JUREŇA s MITSUBISHI LANCER EVO IX zvíťazil s časom 4.26.680. Druhý skončil ďalší púchovský jazdec PROKOP s E Ford Puma s časom 4.48.230 a tretie miesto obsadil so svojim BMW M 3 skupiny A v čase 4.50.220.



Druhý deň sa k slovenskej skupine pretekárov pridal rally jazdec Igor Drotár so ŠKODOU OCTAVIA WRC. Peter sa rozhodol vyskúšať nové pneu značky DUNLOP, avšak po celé doobedie laboroval s nastavením predných tlmičov. Toto nezabránilo peknému súboju s Igorom Drotárom, ktorý z neho napokon vyšiel víťazne.



V skupine N opäť Peter nenašiel premožiteľa, v kategórií 1 nakoniec prehral s Drotárom o 0,6 s. Prvý teda skončil IGOR DROTÁR so ŠKODOU OCTAVIA WRC s časom 4.24.150, druhý PETER JUREŇA s MITSUBISHI LANCER EVO IX s časom 4.24.210 a tretia pozícia patrila MAŤOVI PROKOPOVI s časom 4.41.060. Maťo jazdil na FORD PUMA v skupine E 1. Po obidva dni absolútne v pretekoch zvíťazil JAROSLÁV KRAJČÍ s formulou F3000.

Miloš Ozimý
Racing s.r.o.





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri