Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Čo chystá CR Racing Team?

Wednesday, 25. 11. 2009 - 09:48, Dominik Bugár   

Čo chystá CR Racing Team?

V malej, pomerne nenápadnej dielni v širšom centre Bratislavy sa niečo chystá. Pred vchodom je zaparkované sivé, dalo by sa povedať, že úplne vykuchané Subaru s anglickou ŠPZ. Zatiaľ to tak možno nevyzerá, ale sú s ním veľké plány. Pán Ctirad Rozum, predstaviteľ CR Racing Team-u nám ochotne porozprával, na čom sa v jeho dielni pracuje a aké má dojmy z uplynulej sezóny.

Dominik Bugár;02-f02_1812.jpg

Všetko sa tu teraz točí okolo Subaru Impreza GTI STI. Ide o jazdené „civilné“ auto pochádzajúce z Japonska, ktoré je momentálne podrobené rozsiahlej prestavbe. Keď bude hotové, stane sa z neho druhé pretekárske Subaru tohto tímu v triede „S“. Jeho srdce tvorí dvojlitrový motor, ktorý disponuje podľa technických údajov výrobcu silou 280 koní, po doladení výfuku si však mechanici trúfajú „túto čriedu pod kapotou“ posilniť zhruba o ďalších 20 „koníkov“. Pravdou je, že má ťažší prevodový stupeň, čo ale celkom vyhovuje, pretože auto bude určené okrem pretekov do vrchu aj na okruhy.

Dominik Bugár;15-f02_1720.jpg

Pán Rozum prezradil, že pôvodne uvažovali o BMW, ale po zmenách medzinárodných pravidiel sa napokon rozhodli pre túto štvorkolku. Celá prestavba a príprava si ešte budú vyžadovať množstvo práce, umu a financií, pretože sa musí (okrem iného) prerobiť aj pravostranné riadenie. Keď sa všetko šťastne podarí, bude sa „na čo tešiť“ (alebo „čoho obávať“). CR Racing Team sa chystá v novej sezóne na štart postaviť dve autá. A kto bude druhý jazdec? To zostáva zatiaľ „firemným tajomstvom“ tejto stajne.

Dominik Bugár;12-f02_1810.jpg

Čo sa týka uplynulej sezóny, tím sa v podstate nemá na čo sťažovať. Auto (samozrejme tiež Subaru) slúžilo veľmi dobre, bolo rýchle a spoľahlivé (čo sa o predchádzajúcom Peugeot-e žiaľ nedá povedať). Výsledky dopadli tiež podľa očakávaní - v rámci možností a momentálnej situácie v triede. Aj keď ich Subaru nemalo z pohľadu kubatúry a výkonu v tejto sezóne adekvátneho primeraného konkurenta, dosiahnuté časy boli lepšie, ako po minulé roky v tejto kategórii. Tím však pociťuje ako technický hendikep fakt, že sa u nás v triede „S“ môžu používať iba „civilné“ pneumatiky. Celkovo sa dá skonštatovať, že Ctiradovi „sedia“ viac technické trate (ako napríklad Ostrá Lúka, Jankov vŕšok a pod.), kde sú určujúce skôr schopnosti jazdca a nie len sila motora.

Autosportfoto.sk želá CR Racing Team-u veľa trpezlivosti a elánu pre úspešné dokončenie nového Subaru a vydarenú novú sezónu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri