Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Peter Hrebíček nadšený z novej techniky

Tuesday, 04. 04. 2023 - 17:10, Miroslav Majláth   

Peter Hrebíček nadšený z novej techniky

O tom, že mladý slovenský kopcový jazdec Peter Hrebíček vymenil pred sezónou svoju pretekársku techniku, sme vás už nedávno informovali. Teraz s ňou odjazdil prvé preteky.

 

Tibor Szabosi;asf75004-2.jpg

Okrem novej techniky v podobe vozidla Citroën Saxo VTRS zmenil Peter Hrebíček aj šampionát. Po tom, čo v minuloročnej sezóne úspešne bojoval o body v rámci Slovenského kopcového poháru, teraz sa predstavil v rámci seriálov Dynamax Medzinárodné a národné majstrovstvá pretekov automobilov do vrchu 2023. A práve túto dvojicu šampionátov v tohtoročnej sezóne odštartovalo podujatie Hill Climb Race SLOVAKIA RING 2023.

Tibor Szabosi;asr65781-8.jpg

„S autom som toho veľa pred pretekmi nenajazdil, takže také ozajstné kilometre prebehli až na Slovakia Ringu. Toto auto je úplne niekde inde ako bol môj minuloročný Peugeot. To sa vôbec medzi sebou nedá porovnať. Je pravda, že mi s autom dosť pomohli Miki Čambal a Jaro Dubóczi, s ktorých pomocou sme auto už po prvom tréningu trochu zmäkčili, keďže ustreľoval zadok. Teraz je to fakt už výborné a mne sa darí robiť výborné časy,“ začal s rozprávaním Peter Hrebíček.

Tibor Szabosi;asr65897-11.jpg

Na Slovakia Ringu sa v tomto roku bojovalo v jeden deň o hneď dvojicu bodov. Dopoludnia totiž boli jedny preteky a popoludní druhé. V oboch z nich Peter Hrebíček dojazdil v skupine 4 na treťom mieste a v triede 4b na druhom. V celkovom poradí Petrovi navyše v rámci slovenského šampionátu patrilo najskôr ôsme a následne deviate miesto.

Tibor Szabosi;asf75966-2.jpg

„Po prvých pretekoch sme auto ešte trochu doladili a zase je to niekde úplne inde. Jazdí sa mi perfektne a veľmi sa teším, že som do kúpy toho auta išiel. Moja vďaka patrí všetkým partnerom PH Motorsportu, rodine, priateľke a všetkým chalanom čo mi aj v depe pomáhajú. Už sa teším na ďalšie preteky,“ doplnil Peter Hrebíček.

Tibor Szabosi;asf75010-3.jpg

Seriál Dynamax Medzinárodné majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2023 pokračujú koncom mesiaca apríl v rakúskom Rechbergu. Či aj tam uvidíme na štarte Petra Hrebíčka, alebo nie je ešte otázne, tak sa nechajme prekvapiť.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri