Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Bohumír Čambálik vykročil do sezóny (skoro) pravou nohou

Tuesday, 04. 04. 2023 - 16:42, Miroslav Majláth   

Bohumír Čambálik vykročil do sezóny (skoro) pravou nohou

Bratislavčan Bohumír Čambálik má za sebou rovnako ako štyridsiatka ďalších jazdcov prvé dve kolá slovenských kopcových majstrovstiev.

 

Tibor Szabosi;asf75907.jpg

Štart tohtoročnej kopcovej sezóny sa na Slovensku konal tak, ako v minulých dvoch rokoch, na okruhu Slovakia Ringu. Tu, na špeciálne pripravenej trati o dĺžke tritisícdvesto metrov, bojovali účastníci seriálov Dynamax Medzinárodné majstrovstvá Slovenska a Dynamax Majstrovstvá Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu 2023 o svoje prvé tohtoročné body. A to hneď o dvojnásobok. Na rozdiel od minulosti sa však oba preteky konali v jednom dni. Jedny dopoludnia, druhé popoludní.

Tibor Szabosi;asf76588-2.jpg

„Tento formát nie je úplne zlý. Všetko je vybavené v priebehu jedného dňa a na druhý sa môžeme venovať našim rodinám. Je pravda, že na všetko máme o trochu menej času, ale dá sa to všetko zvládnuť,“ povedal úvodom Bohumír Čambálik.

Tibor Szabosi;asr65761-7.jpg

Dopoludnia absolvovali jazdci najskôr dvojicu tréningových jázd a následne po nich aj dvojicu súťažných jázd.

Tibor Szabosi;asr66282-5.jpg

„Tréningové jazdy fungovalo všetko super, aj auto, aj ja som sa už rozbiehal po tej dlhej zime. Prvá súťažná tiež nebola zlá, po nej mi patrilo druhé miesto v skupine 5, ako aj  druhé v triede 5a. V druhej jazde som chcel zrýchliť, no ale bol som až veľmi rýchly, tak sa mi to spakovalo, trafil som gumy a pokrčil blatník a dvere. Samozrejme tento incident ma stál aj kopu času a tak som spadol na tretie miesto. Takže ani výsledok a ešte kopa roboty pri oprave auta,“ opísal pretekárske dopoludnie Bohumír Čambálik.

Tibor Szabosi;asr66316-6.jpg

Po oprave Hondy Civic TypeR R3 sa Čambovi darilo oveľa lepšie. Po dvoch započítaných časoch mu v cieli patrilo druhé miesto v skupine 5 v rámci MMSR a rovnako aj druhé miesto v triede 5a v MSR. Okrem tohto umiestnenia bral Čambo aj ôsme miesto celkového slovenského poradia.

Tibor Szabosi;asf74945-2.jpg

„Popoludnie nebolo vôbec zlé. Všetko zase fungovalo ako malo a ja som s umiestnením spokojný. U mňa je klasický problém, že oproti súperom mám ťažké auto a s tým nič neviem urobiť. Je to špeciál, ktorý nemá význam nejako ničiť,“ doplnil Bohumír Čambálik po pretekoch na Slovakia Ringu.

Tibor Szabosi;asr66486-6.jpg

Seriál Dynamax Medzinárodné majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2023, pokračuje opäť koncom mesiaca apríl, pretekmi v rakúskom Rechbergu.

Strong Racing Team

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri