Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Peter Hrebíček – „Chcem pokračovať pomaly, krok za krokom“

Sunday, 16. 05. 2021 - 12:00, Miroslav Majláth   

Peter Hrebíček – „Chcem pokračovať pomaly, krok za krokom“

Nebýva zvykom, že by sme písali o pretekároch, ktorí sa pretekov zúčastnia mimo štartového pola. V rámci podujatia PROFIN CAR Ostrá Lúka 2021 nás však zaujal jeden z predjazdcov.

 

Tibor Szabosi;asr63559-1.jpg

Peter Hrebíček, ktorý má iba 21 rokov, totiž svoj vstup do sveta pretekov automobilov poňal s veľkou pokorou a za svojim cieľom sa snaží postupovať pekne pomaly, krok za krokom. To je v dnešnom, uponáhľanom svete dosť netradičné. Dnes totiž všetci chcú postupovať čo najrýchlejšie a vôbec nie je zvláštnosťou, ak niektorí z jazdcov sa na štart postaví bez akejkoľvek praxe do pretekov s poriadne „nadupaným“ vozidlom. Zvykli sme si už, že „povolanie syn“ funguje dnes vo všetkých odvetviach nášho života. Peter je však úplne iný.

Tibor Szabosi;asr63611.jpg

„K motoristickému športu som sa dostal v roku 2018, keď ma oslovil kamarát Roman, či by som nemal záujem zapojiť sa do partie Motoršport Bánovce nad Bebravou, konkrétne či by som nechcel robiť funkciu traťového komisára. Samozrejme som sa potešil, keďže spomínaná partia organizuje preteky do vrchu na Jankovom vŕšku, ktorý je odo mňa z domu vzdialený iba pár kilometrov. Tam ma to chytilo a začal som uvažovať, ako by som mohol začať s pretekaním. Našťastie som v tom čase už mal okolo seba množstvo ľudí, ktorí mi vedeli poradiť. Už od začiatku mi bolo jasné, že motoristický šport nie je jednoduchý, navyše je aj poriadne nákladný a tak som si povedal, že to netreba uponáhľať, treba robiť postupné kroky, radšej pomalšie a tým pádom trvácnejšie. Som mladý, trpezlivý a času mám dosť,“ rozrozprával sa Peter Hrebíček.

Tibor Szabosi;asr63608-20.jpg

Nasledovala príprava vozidla, s ktorou opäť pomohli priatelia a rodina. Po tom, ako bol Peugeot pripravený, prišiel na rad PH Motorsport Team a prvé preteky.

Tibor Szabosi;ac7i3488-2.jpg

„Prvé preteky som absolvoval v minulom roku, čiže v 2020. Bolo mi jasné, že najskôr treba skúsiť niečo jednoduchšie a tak som sa prihlásil na podujatie automobilového slalomu konajúce sa v Trenčíne na letisku. Tu sa mi podarilo vybojovať už pri mojom prvom štarte v nedeľu tretie miesto, čo ma poriadne nakoplo a utvrdilo v tom, že idem správnym smerom. Mojim cieľom je totiž najskôr Slovenský kopcový pohár a snáď, ak sa nám bude dariť, samozrejme po získaní dostatku skúseností, by som rád pokračoval do slovenského šampionátu pretekov do vrchu. Som rád, že mám okolo seba ľudí, ktorí ma v mojom úsilí podporujú, moju rodinu, priateľku a kamarátov. Snáď to vyjde a budeme sa v budúcnosti stretať na všetkých pretekoch,“ uzavrel Peter rozhovor.

Tibor Szabosi;asr65429.jpg

Kde a kedy budeme mať možnosť Petra Hrebíčka a jeho PH Motorsport Team na trati sledovať v tomto momente ešte presne nevieme, ale ak k tomu príde, určite vás budeme všetkých informovať.

Miro Majláth              



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri