Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Peter Hrebíček a na polovicu zakliaty Jankov vŕšok

Thursday, 10. 08. 2023 - 10:10, Miroslav Majláth   

Peter Hrebíček a na polovicu zakliaty Jankov vŕšok

Hovorí sa, že „doma nikto nie je prorokom“ a presne toto platí aj o Petrovi Hrebíčkovi. Ten totiž akoby mal domáci Jankov vŕšok zakliaty. Našťastie iba na polovicu.

 

Tibor Szabosi;asf76259-3.jpg

Peter Hrebiček na Jankovom vŕšku v podstate vyrastal. Po tom čo sa prestal venovať futbalu práve na tunajšej trati robil traťového komisára, popritom však ucítil lásku k jazdeniu a definitívne zamenil futbal za jazdenie. V tomto roku dokonca zamenil svoj Peugeot 206 za podstatne výkonnejší Citroën Saxo VTRS a tak sa samozrejme chcel svojim fanúšikom na domácej trati predviesť v tom najlepšom svetle. To všetko vyšlo, aj keď v sobotu mu nebolo dopriané bodovať. V prvej súťažnej jazde totiž vyrobil hodiny, predným nárazníkom škrtol obrubník pričom sa nič vážne nestalo a Peter by mohol pokračovať ďalej. Žiaľ, traťový komisár už medzitým zahlásil nehodu, čo znamenalo, že pokračovať v jazde už nemohol. Tým pádom bolo po nádeji na dobré umiestnenie. Peter síce absolvoval druhú súťažnú jazdu bez problémov, no klasifikovaný už nebol.

Tibor Szabosi;asf76261-4.jpg

„Mám dojem, že domáca trať je pre mňa akási zakliata. V predminulom roku som mal kolíziu, teraz zase toto. Prvú jazdu som nedojazdil a v druhej som schytal ešte aj červenú vlajku. No proste všetko čo som mohol tak som vychytal. Inak s autom aj jazdou som spokojný, sme tu obaja hore a to je najdôležitejšie,“ zhodnotil Peter Hrebíček po prejazde cieľom v sobotu.

Tibor Szabosi;asf78421-2.jpg

Nedeľa, to bol úplne iný príbeh. Už od skorého rána trať zalievali doslova prúdy vody a predpovede meteorológov sa tým naplnili. Výhoda bola v tom, že jazdci už nemusia špekulovať čo na svoje pretekárske vozidlá obuť. Peter svoju príležitosť už z rúk nepustil a všetky jazdy bez problémov dokončil na výbornú. Dôkazom bolo druhé miesto v triede 4b, piate miesto v skupine 4 v rámci slovenského kopcového šampionátu, v poľskom dojazdil na druhom mieste v triede 4b a v rámci seriálu FIA Central European Zone mu patrilo piate miesto v skupine 4.

Tibor Szabosi;asf79147-2.jpg

„Bolo to veľmi náročné, na trati bolo neskutočné množstvo vody a ja som rád, že som to všetko zvládol a doviezol auto do cieľa. Umiestnenia sú rovnako dobré čo ma teší. Dúfam, že aj partneri budú spokojní. Ja by som im rád poďakoval za podporu nášho PH motorsport, čiže VAPEZONE a našej rodinnej firme IMP-Technic, s.r.o., ktorá bola aj partnerom samotného podujatia,“ doplnil v nedeľu Peter Hrebíček.

Tibor Szabosi;asr67667-3.jpg

Ďalšie dve kolá slovenského kopcového šampionátu, v tomto prípade posledné, sú naplánované v polovici mesiaca september na Ostrej Lúke pri Zvolene.

Miro Majláth

Tibor Szabosi;asr60690-8.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri