Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jaro Dubóczi a Jantar Team nezaváhali ani na Jankovom vŕšku

Thursday, 10. 08. 2023 - 16:03, Miroslav Majláth   

Jaro Dubóczi a Jantar Team nezaváhali ani na Jankovom vŕšku

Predposledný víkend zaradený do tohtoročných slovenských kopcových majstrovstiev sa konal na trati medzi Uhrovcom a Jankovým vŕškom. Na štarte nechýbal ani Jantar Team.

 

Tibor Szabosi;asf76276-4.jpg

Jaroslav Dubóczi reprezentujúci slovensko-český Jantar Team trať na Jankovom vŕšku za tie roky čo preteká pozná veľmi dobre. Pozná jej zákerné miesta, aj miesta kde trať šmýka viac, či menej. V tomto roku však vďaka počasiu bolo podujatie AUTOPOLA Jankov Vŕšok 2023 mimoriadne náročné.

Tibor Szabosi;asf76293-1.jpg

Meteorológovia už pred víkendom sľubovali v Uhrovci a okolí celodenný dážď. Ten síce prišiel vo forme búrky v noci z piatka na sobotu. Potom už však nepršalo, trať však bola v dopoludňajších hodinách ešte poriadne mokrá a mimoriadne šmykľavá. Všetci jazdci tak riešili iba otázku aké obutie použiť. Popoludní už trať obsychala čo znamenalo, že všetci mohli jazdiť naplno. Jaro Dubóczi tento stav využil naplno, pričom výsledkom bolo víťazstvo v triede 4b, druhé miesto v skupine 4, ale aj piate miesto absolútneho poradia medzi slovenskými jazdcami.

Tibor Szabosi;asf76298-2.jpg

„Zo začiatku, kým bola trať ešte mokrá sme atakovali najvyššie priečky. Postupne ako to schlo ostatní dokázali zrýchľovať. Som ale rád, že na vode som dokázal byť rýchly. Som fakt spokojný s dnešným dňom. Na zajtra hlásia zase dážď, tak sa nechajme prekvapiť. Aj dnes malo pršať, ale nakoniec z toho nič nebolo. Priznávam, že by som bol rád keby pršalo, aj keď je to veľmi náročné nespraviť chybu. Nechajme sa prekvapiť,“ povedal Jaro Dubóczi po sobotňajších pretekoch.

Tibor Szabosi;asf78425-2.jpg

V nedeľu Jarove bolo prianie vyslyšané a už od skorého rána zalieval trať a depo vytrvalý a poriadne silný dážď. Voľba pneumatík tým pádom bola jasná a Jaro sa mohol pustiť do súbojov. A treba povedať, že sa mu darilo, keďže opäť bral víťazstvo v triede 4b, štvrté miesto v skupine 4 medzinárodne a v slovenskom absolútnom poradí dojazdil na šiestom mieste. Navyše bral plný počet bodov za víťazstvo v poľských majstrovstvách v triede 4b a za štvrté miesto v rámci seriálu FIA Central European Zone v skupine 4.

Tibor Szabosi;20230806-153936.jpg

„Nedeľa bola naozaj veľmi náročná. Včera sme mali ideálne podmienky, myslel som že dnes trošku zaprší, ale to čo dialo dnes bolo vyslovene zlé. Také množstvo vody na Jankovom vŕšku už roky nepamätám. Mali sme problém udržať auto na ceste a dôjsť do cieľa. Ale všetko sa podarilo, tak je to fajn,“ doplnil v nedeľu po pretekoch Jaroslav Dubóczi.

Tibor Szabosi;asf78440-1.jpg

Jaro Dubóczi síce bude mať teraz od pretekov chvíľku pokoj, Jantar Team však pokračuje ďalej a to hneď počas budúco týždňového víkendu podujatím vo Švajčiarsku kde sa predstaví v rámci seriálu FIA European Hill Climb Championship Belgičan Corentin Starck.

Jantar Team

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri