Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Peter Ambrúz a Miro Čiliak si idú po ďalšie európske body do Ilirskej Bistrice

Friday, 31. 08. 2018 - 09:59, Public relations   

Peter Ambrúz a Miro Čiliak si idú po ďalšie európske body do Ilirskej Bistrice

Dvojica pretekárov bratislavského Slovak National Hill Climb Teamu sa predstaví fanúšikom pretekov automobilov do vrchu v slovinskej Ilirskej Bistrici.

 

Tibor Szabosi;c30i0595a.jpg

Opäť je tu víkend, keď v Slovak National Hill Climb Teame bojujú jazdci naraz na dvoch frontoch. Zatiaľ čo dve rally posádky o ktorých sme písali v inej správe budú bojovať o body v Trebišove, Peter Ambrúz a Miro Čiliak si to rozdajú so súpermi v rámci kopcového podujatia GHD Petrol Ilirska Bistrica 2018 v Slovinsku. Pre Petra, ale ani pre Mira preteky v slovinskej Ilirskej Bistrici nebudú ničím novým. Tunajšiu trať, ktorej dĺžka je 5010 metrov už poznajú obaja z minulosti. Podujatie je zaradené do seriálov FIA European Hill Climb Championship a FIA Historik Hill Climb Championship, čiže do dvoch najvyšších európskych seriálov, pričom počet prihlásených sa v tomto roku vyšplhal až na číslo dvestotrinásť. Samozrejme, medzi nimi sa predstaví aj dvojica slovenských reprezentantov zo Slovak National Hill Climb Teamu.

Tibor Szabosi;asf-8649a-1.jpg

„V minulom roku sme spolu s Mirom na tomto podujatí štartovali. Musím povedať, že organizácia bola na vysokej úrovni, trať bola pekná, všetko klapalo tak ako malo a dobre sme sa tu cítili. Ideme obaja bojovať o veľmi dôležité body, veď do konca európskeho šampionátu ostávajú už iba dva preteky, v Ilirskej Bistrici a následne v chorvátskom Buzete. Dúfam, že sa nám tu bude rovnako dobre dariť ako v minulom roku a domov odvezieme obaja potrebný počet bodov. Naše autá by mali byť pripravené dobre, Mirovi to počas minulého víkendu na Ústeckej21 fungovalo naozaj perfektne a ja som zvedavý ako bude fungovať moje Mitsubishi Lancer EVO IX po oprave, keď som na ňom mal nízky turbo tlak. Necháme sa prekvapiť," povedal Peter Ambrúz.

Tibor Szabosi;c30i9545a.jpg

Podujatie GHD Petrol Ilirska Bistrica 2018 štartuje počas nadchádzajúceho víkendu, čiže v dňoch 1. - 2.9.2018. Ako sme už hovorili, podujatie je zaradené do európskeho šampionátu, čiže v sobotu jazdcov čakajú tréningové jazdy a v nedeľu dvojica súťažných, ktoré rozhodnú aj o konečnom poradí pretekov.

Slovak National Hill Climb Team, M. Majláth 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri