Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Hobby

Pestrá paleta jazdcov na Dobšinskej zime

Saturday, 28. 01. 2012 - 00:35, Daniel Mandzi   

Pestrá paleta jazdcov na Dobšinskej zime

Posledná januárová sobota bude patriť priaznivcom rely, keď v Dobšine sa uskutoční už X. Dobšinská zima, ktorá otvára novú sezónu amatérskych pretekov zaradených do seriálu MiniRally cup. Zrejme sa už stáva pravidlom, že prvé podujatie sezóny si nechce nechať nikto uniknúť o čom svedčí aj pohľad do zoznamu prihlásených kde je takmer 80 posádok. V ňom sme okrem stálic a víťazov vlaňajšieho ročníka seriálu MiniRally cup našli mená jazdcov z veľkého majstráku Slovenska či Slovenského Rally pohára. Na štarte nebude chýbať dvojica bývalých majstrov Slovenska v rely - Jozef Béreš st. s automobilom Audi Quatro, a účasť potvrdil aj ďalší skúsený pilot Igor Drotár zo Slovakia Rally Systemu na Mitsubishi Lancer Evo IX. V polovičke tohto mesiaca skončil na Liqui Moly Winter cup na druhom mieste, keď z víťazstva sa tešil Tomáš Ondrej, ktorého meno rovnako figuruje v zozname prihlásených na X. Dobšinskú zimu. Diváci sa teda majú v Dobšinej a okolí na čo tešiť.

Tibor Szabosi;co8c8187-5.jpg

„Doslova na poslednú chvíľu padlo rozhodnutie zúčastniť sa tejto zimnej súťaže, aby sme podporili úsilie organizátora pripraviť takúto súťaž v neľahkých podmienkach či už pre amatérov, alebo iných jazdcov. V zimných mesiacoch nie je veľa možností jazdiť nejaké súťaže a podmienky aké sú sa nedajú nahradiť počas iného ročného obdobia. Trať bude špecifická ľadom či snehom a nároky na pretekárov budú iné a nedajú sa porovnať obrazne povedaná ani tromi letami. Pre mnohé posádky môže byť zaujímavá aj voľba pneumatík, pričom každá rada skúsenejších im môže byť v budúcnosti nápomocná. Chceme sa udržať v solídnej forme pred novou sezónou, preto chceme využiť tieto preteky na vhodný tréning. Výsledok zo súťaže nie je pre nás rozhodujúci, chceme si zajazdiť a hlavne poradiť mladším a začínajúcim jazdcom. V prípade víťazstva svoju cenu prenechám súperom," povedal na margo súťaže v Dobšinej Igor Drotár.

Tibor Szabosi;co8c2187-5.jpg

Môžeme predpokladať, že spomínaní jazdci budú bojovať o popredné priečky na úvodnom podujatí seriálu. Zdá sa že počasie nezostane nič dĺžne všetci sa môžeme tešiť na tú správnu zimnú atmosféru a pekné prejazdy súťažiacich. Len pre úplnosť dodajme, že jazdci absolvujú štyri rýchlostné skúšky a štart prvej o 10.00 hod.

Zoznam prihlásených

(glo)



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri