Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Patrik Kecer a Sebastián Ivan v Košiciach s tretím miestom v triede

Thursday, 26. 10. 2023 - 20:10, Miroslav Majláth   

Patrik Kecer a Sebastián Ivan v Košiciach s tretím miestom v triede

Posledné kolo tohtoročných slovenských rally majstrovstiev sa pre posádku 3Plast Rally Team konalo na ich domácich, košických rally tratiach a výsledkom bolo tretie miesto v triede 5.

 

B. Štrauch;dsc-0360-13.jpg

Patrik Kecer so Sebastiánom Ivanom, ktorí jazdia na vozidle Ford Fiesta ST sa na domáce rally trate veľmi tešili. Po prvé ich poznali, po druhé, konečne mali možnosť predstaviť sa aj ich košickým kamarátom, priateľom, či rodine. A dopadlo to viac než dobre, v cieli im patrilo tretie miesto v triede 5, ale aj pätnásta priečka celkového poradia.

T. Szabosi;jm1a0173.jpg

„Trate poznáme, už sme ich jazdili. Je nám jasné, že na Jahodnej sa trošku potrápime s nedostatkom výkonu našej Fiesty, ale Malý Folmár si chceme si určite užijeme naplno. Trochu nás trápi predpoveď počasia, takže uvidíme či pôjdeme na suchu, či na vode. Práve voda by nám asi pomohla, ale necháme sa prekvapiť. Jedno je isté, nebude to jednoduché,“ povedal večer pred štartom Patrik Kecer.

T. Szabosi;asf70802-3.jpg

V nedeľu ráno, čiže v deň konania súťaže sa nad Košicami zatiahlo a začalo pršať. Prvá chybička prišla už v úvode prvej rýchlostnej skúšky, kde sa Paťovi nepodarilo dobrzdiť do retardéru. Po jeho rozrazení nasledovala penalizácia tridsať sekúnd, podstatné však bolo, že auto neutrpelo vážnejšie škody a tak posádka 3Plast Rally Teamu mohla pokračovať ďalej. V priebehu zvyšku súťaže sa tak chalani snažili dohnať stratu, čo nakoniec vyústilo do konečného tretieho miesta v triede 5.

T. Szabosi;jm1a1631.jpg

„Sme najšťastnejší na svete. Tretie miesto v triede je doposiaľ najlepšie umiestnenie v našej nie veľmi dlhej rally kariére. Musím povedať, že to fakt nebolo jednoduché, hlavne na rýchlostke Malý Folkmár sme sa poriadne zapotili. Tam tot totiž vždy šmýka aj za sucha, no a teraz na vode to bolo fakt náročné. Ale zase sa nám to veľmi páčilo. Okrem toho rozrazenia retardéru sme nemali takmer žiadne problémy, všetko fungovalo tak ako malo. Škoda len tej penalizácie, mohlo to byť jednoduchšie. Musím povedať, že po prejazde cieľom poslednej rýchlostky v aute vybuchol doslova gejzír radosti. V konečnom poradí národného slovenského rally šampionátu nám patrí konečné štvrté miesto v triede 5, ale aj ôsme v celkovom poradí, čo určite poteší aj partnerov nášho 3Plast Rally Teamu, ktorým za všetku podporu veľmi pekne ďakujeme. Samozrejme vďaka patrí celému tímu a našim rodinám, ktoré s nami tento šport zdieľajú,“ doplnil vysmiaty Patrik Kecer po dojazde do cieľa 49. Garrett Rally Košice 2023.

T. Szabosi;asf70795-1.jpg

S Patrikom a Sebastiánom sa v tohtoročnej sezóne ešte nelúčime, keďže ich s veľkou pravdepodobnosťou budeme mať možnosť sledovať aj v rámci AUTO SHOW na Slovakia Ringu v polovici mesiaca november.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri