Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Comeback Mária Krajčího a slovenská premiéra jeho Porsche

Thursday, 26. 10. 2023 - 20:38, Miroslav Majláth   

Comeback Mária Krajčího a slovenská premiéra jeho Porsche

Znalci slovenských rally súťaží si určite spomenú na Mária Krajčiho, ktorý pred takmer pätnástimi rokmi naposledy brázdil rally trate na Škode 1000 MB. Teraz sa na ne vrátil s Porsche 924 Turbo.

 

T. Szabosi;jm1a1722.jpg

Pätnásť rokov v živote človeka nie je veľa, v prípade rally súťaží však za tento čas pribudne na tratiach množstvo nový špecifikácií vozidiel, či aspoň ich evolúcií. A rovnakou evolúciou prešiel aj Mário Krajčí, ktorý vymenil svoju nádhernú Škodu 1000 MB za ešte nádhernejšie Porsche 924 Turbo.

B. Štrauch;dsc-0632-11.jpg

„Musím povedať, že tento projekt sa rodil naozaj takmer pätnásť rokov. Túžil som po takomto aute, hľadal so, až som nakoniec našiel. Postupne prišiel rad na repas Porsche presne podľa homologačného listu. Motor prešiel rovnako prestavbou, keďže pôvodný v našom aute nebol turbo verzia. No a tie dlhé roky to trvalo z jednoduchého dôvodu. Popri množstve práce, ktorá ma živí, som sa k autu dostal vždy iba v sobotu a to je na prípravu a repas rally auta málo. Ale nesťažujem sa, aspoň som mal možnosť „ošahať“ si na aute každý „šróbik“ a každú súčiastku,“ vysvetlil úvodom Mário Krajčí.

B. Štrauch;dsc-0990-8.jpg

Po tom, čo bolo Porsche 924 Turbo spoločne s Máriom Krajčím a Róbertom Pečnerom pripravené na svoju prvú spanilú jazdu v rámci Rally Legend. Tá sa mala uskutočniť v Poprade, žiaľ nečakané rodinné záležitosti tomu zabránili. A tak prišla na rad Barun Rally Zlín, kde sa Mário s Robom predstavili premiérovo. Stále sa však čakalo na slovenskú premiéru. Tá prišla v rámci 49. Garrett Rally Košice 2023.

B. Štrauch;dsc-0637-8.jpg

„Premiéra vyšla, aj keď nie úplne tak, ako sme si predstavovali. Dve minúty pred prvou rýchlostnou skúškou nám totiž zhorela spínacia skrinka. Zdalo sa, že je koniec, našťastie kamaráti nás odtiahli do servisnej zóny, kde sa nám podarilo poruchu odstrániť a aj vďaka organizátorom sme mohli do súťaže nastúpiť v druhej sekcii. Rally Legend sa jazdí pre oko diváka, bez merania času, čiže sa to dalo. Dúfam, že sme množstvo divákov, ktorí sa v okolí košických tratí zbehli dostatočne potešili. Pre nás to bolo ako Vianoce, keď sme sa im mohli doma, na Slovensku ukázať. Som z toho neskutočne šťastný, každému, kto nám akoukoľvek formou pomohol pri našom návrate veľmi pekne ďakujem,“ doplnil Mário Krajčí.

T. Szabosi;jm1a0390.jpg

Pre tých divákov, ktorí nádherné Porsche 924 Turbo nemali možnosť sledovať na vlastné oči vKošiciach máme dobrú správu. Mário Krajčí spoločne s Robom Pečnerom a ich kráskou sa predstavia aj v rámci Rally Liptov a následne aj v rámci AUTO SHOW na Slovakia Ringu.

T. Szabosi;jm1a1729.jpg

Miro Majláth    



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri