Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ostberg chce v Argentíne získať umiestnenie v top 5, Wilson bez problémov dokončiť

Tuesday, 24. 05. 2011 - 11:58, Katarína Ďurecová   

Ostberg chce v Argentíne získať umiestnenie v top 5, Wilson bez problémov dokončiť

V Argentíne budú o body do šampionátu tímov vo farbách Stobartu bojovať Mads Ostberg a Matthew Wilson. Kým prvý menovaný sa na tejto rally predstaví vôbec po prvý krát, druhý menovaný jazdec má s touto rally bohaté skúsenosti.

Mads Ostberg bude v Argentíne štartovať po prvý krát, i tak je ale optimistický a verí, že má na to, aby zajazdil dobrý výsledok: „Po tretí krát v tomto roku idem na rally, ktorú som nikdy predtým neabsolvoval. Naozaj neviem, čo v Argentíne čakať, keďže nemám s tamojšími rýchlostnými skúškami žiadne skúsenosti. Ale rovnako to bolo i v Mexiku a tak sme skončili piaty, podobný cieľ si dávame i do Argentíny. Sobota zrejme bude zložitá - absolvujeme 20 kilometrov na asfalte a budeme pritom mať šotolinové nastavenie. S Fordom Fiesta S2000 som už na asfalte jazdil, ale s Fordom Fiesta RS WRC to pre mňa bude úplne nová skúsenosť. Rád by som skončil v top 5, ale taktiež by som rád zajazdil zopár rýchlych časov a na ďalšom podujatí by som sa chcel pokúsiť bojovať o top 4", sebavedomo zakončuje Ostberg.

Radek Vojtěchovský;img-1679-4.jpg

Na rozdiel od Ostberga, Matt Wilson bude v Argentíne štartovať už štvrtý krát: „Rally Argentina mám skutočne rád - trate sú veľmi plynulé, čo v porovnaní s traťami na Sardínii preferujem. Povrch môže byť dosť pokrytý pieskom, čo bude znamenať, že na trati budú uvoľnené kamene a na to si treba dávať pozor. Taktiež, pretože povrch môže byť mäkký, po prvom prejazde sa môžu na trati vytvoriť koľaje. Nezničenie pneumatík sa môže ukázať ako veľká výzva, ale nové pneumatiky od Michelinu sa v Jordánsku a na Sardínii ukázali ako veľmi dobré, takže dúfam, že sa nebudeme musieť moc obávať defektov. V roku 2008 v Argentíne veľmi pršalo, takže dúfam, že tento krát bude jasno a my absolvujeme dobrú a bezproblémovú rally", zakončuje Matthew Wilson, ktorý si pred touto rally nedáva žiadne veľké ciele.

Radek Vojtěchovský;img-0920-2.jpg

V tíme Stobart sme túto sezónu boli zvyknutí na viac jazdcov, len na Sardínii ich štartovalo až päť. V Argentíne si ale po prekvapivej neúčasti Henninga Solberga (viac sa dočítate v tomto článku), budú musieť jazdci Stobartu vystačiť len v dvojčlennom zložení.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri