Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally

Nórsky denník Igora Bacigála IV.

Sunday, 15. 02. 2009 - 00:01, Erik Toček   

Nórsky denník Igora Bacigála IV.V článku Slovenská účasť na Nórskej WRC rally 2009 sme informovali o účasti navigátora Igora Bacigála na blížiacej sa Nórskej WRC rally. Igor nám prisľúbil, že bude každý deň posielať stručné správy z diania v zasneženom Nórsku. Naši čitatelia tak majú príležitosť aspoň takto sprostredkovane zdieľať s Igorom jeho každodenné nórske zážitky, povinnosti, zdary aj nezdary.


Piatok 13.2.2009 a Sobota 14.2.2009, 1. a 2.etapa

S napätím sme včera sledovali počínanie posádky Pénzes/Bacigál v prvý súťažný deň Nórskej rally. Zmiešaná, maďarsko-slovenská posádka začala opatrnejšie , aby sa postupne počas dňa prepracovala až na výborné 27.miesto v celkovom poradí. Kvalitné časy dokazovali, že chalani si na netradičný snehový povrch začali zvykať a ich jazda získavala potrebnú istotu. Snaženie však v poslednej rýchlostnej skúške spomalila porucha prevodovky, vďaka ktorej nocovalo Mitsubishi so štartovým číslom 71 na 35.mieste celkovo (hneď za Martinom Semerádom).



V poslednom servise, ktorý trval 45 minút, našťastie dokázal tím mechanikov prevodovku kompletne vymeniť a Igor tak bude mať možnosť navigovať Zsolta Pénzesa aj v ďalších etapách Nórskej rally.
“Je to náročné na nervy. Itinerár rally je veľmi problematický, niekoľko krát sme sa dokonca stratili! Rally si však maximálne užívame. Škoda dnešnej (piatok) poruchy, no do cieľa je ešte ďaleko. Skúšame postupne zrýchľovať, no povrch na niektorých častiach “rýchlostiek” bol už úplne vyjazdený. Miesto zrýchlenia sme tak podobne ako aj vedúci pretekári, museli pri druhých prejazdoch spomaliť.”



Dnešok sa pre posádku Pénzes/Bacigál niesol v znamení zrýchľovania a koncentrovaného výkonu bez výraznejších chýb. Prejavilo sa to v posune na 30.miesto celkovo so stratou takmer 42 minút na vedúceho “ufóna” Loeba.
Zostáva už len dojsť v poriadku do cieľa poslednej nedeľňajšej etapy a Igor bude môcť považovať “Nórsku misiu” za úspešne ukončenú. Tak nech sa darí aspoň tak ako doteraz…



Foto: SRT team

Nórsky denník Igora Bacigála III.
Nórsky denník Igora Bacigála II.
Nórsky denník Igora Bacigála





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri