Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally

Nórsky denník Igora Bacigála II.

Wednesday, 11. 02. 2009 - 08:10, Erik Toček   

Nórsky denník Igora Bacigála II.V článku Slovenská účasť na Nórskej WRC rally 2009 sme informovali o účasti navigátora Igora Bacigála na blížiacej sa Nórskej WRC rally. Igor nám prisľúbil, že bude každý deň posielať stručné správy z diania v zasneženom Nórsku. Naši čitatelia tak majú príležitosť aspoň takto sprostredkovane zdieľať s Igorom jeho každodenné nórske zážitky, povinnosti, zdary aj nezdary.


Utorok 10.2.2009, 1 deň a 20 hodín do štartu

Pozdravujem všetkých fanúšikov rally na Slovensku a ešte raz vďaka každému z vás za podporu.
Dnes sme mali poriadne stresujúci deň. Vyrážali sme už ráno pred siedmou, aby sme postíhali všetko, čo bolo naplánované. "Obhliadli" sme si sedem rýchlostných skúšok, medzi ktorými bola aj jedna s dĺžkou viac než tridsať kilometrov.



Všetko sme mali podrobne naplánované a zorganizované: tankovanie, strava, servisný doprovod atď., no aj tak z toho bola jedna slušná mini rally. Z dôvodu časovej tiesne sme sa aj na etapách museli premávať, akoby to boli "rýchlostky".



Skúšky sú väčšinou veľmi pestré: všade sneh a metrové mantinely, k tomu zradné a rýchle skoky, až po "rýchlostku" s ľadovým povrchom, pripravenú na lúke. Zážitkom je aj samotný prológ na hypodróme v Osle, ktorým sa celá rally vo štvrtok večer začne. Organizácia a atmosféra sú tu v Nórsku úplne super, akurát mám miernu horúčku, takže to idem vyležať a zajtra pokračujeme v dnešnom ostro nasadenom tempe.



Čaká nás ešte jeden deň "zoznamovačiek" a vo štvrtok je už na programe shakedown a slávnostný štart. Dúfam, že pôjde všetko tak dobre, ako doteraz, šťastie nám zatiaľ praje.



Pokračovanie zajtra...

Foto: SRT Team


Pondelok 9.2.2009, 2 dni do štartu










Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri