Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Na Wales Rally GB uvidíme 20 špeciálov WRC a napínavý boj o titul

Wednesday, 26. 10. 2011 - 16:14, Katarína Ďurecová   

Na Wales Rally GB uvidíme 20 špeciálov WRC a napínavý boj o titul

Na záverečnom podujatí tohtoročnej sezóny WRC Wales Rally GB sa pobijú o titul Sébastien Loeb a Mikko Hirvonen a taktiež i jazdci WRC Academy, kde má najväčšie šance Egon Kaur, ktorému sa ale titul bude snažiť vyfúknuť Craig Breen, ktorý na Kaura stráca 20 bodov. Vo Walese sa ďalej predstavia i jazdci kategórie PWRC, v ktorej je o titule rozhodnuté už od Rally Australia, kde sa radoval Hayden Paddon. Na štarte nakoniec uvidíme 78 posádok a z toho 20 za volantom špeciálov WRC.

Citroen nasadí vo Walese 5 DS3 WRC. Za ich volantmi uvidíme najhorúcejšieho kandidáta na titul Sébastiena Loeba a potom i Sébastiena Ogiera v továrenskom tíme. Ďalej to budú ešte Petter Solberg, Kimi Raikkonen a Peter van Mersteijn Jr.

Radek Vojtěchovský;img-6641.jpg

Ford nastúpi na štart s desiatimi Fiestami RS WRC. V továrenskom tíme uvidíme kandidáta na titul Mikka Hirvonena a Jariho-Mattiho Latvalu, do tretej továrenskej Fiesty, ktorá je obvykle rezervovaná pre Khalida Al-Qassimiho a jeho Abu Dhabi WRT, nakoniec zasadne Jevgenij Novikov, ktorý sa tak po odskúšaní Citroenu DS3 WRC opäť vracia k Fordu. Al-Qassimi sa Wales Rally GB nezúčastní preto, lebo v tom čase sa ide v Abu Dhabi veľká cena formuly 1, na ktorej má svoje povinnosti. Pod hlavičkou končiaceho M-Sportu Stobart WRT uvidíme pri derniére tohto tímu štyroch jazdcov: Madsa Ostberga, Matthewa Wilsona, Henninga Solberga a taktiež druhého muža tohtoročného poradia SWRC Otta Tänaka, pre ktorého to bude premiéra v kráľovskej kategórii. S Fiestou RS WRC sa vo Walese ešte predstavia Dennis Kuipers, Ken Block a tretí muž tohtoročného poradia SWRC Martin Prokop, pre ktorého to bude tak ako v prípade Otta Tänaka premiéra v najvyššej kategórii.

Značka Mini nasadí na posledné podujatie tohtoročnej sezóny WRC 5 špeciálov. V továrenskom tíme uvidíme klasickú dvojicu Dani Sordo, Kris Meeke; okrem nich uvidíme i portugalského dvojnásobného majstra svera v PWRC Arminda Arauja a taktiež i dvoch Brazílčanov - Daniela Oliveiru a Paula Nobreho, pre ktorého to bude premiéra.

Radek Vojtěchovský;img-5731-4.jpg

Vo Walese uvidíme i špičku kategórie PWRC, predstavia sa už istý tohtoročný majster sveta Hayden Paddon, ďalej Patrik Flodin, Michal Kosciuszko, Gianluca Linari, rýchly Fín Jarkko Nikara, Jukka Ketomäki, Martin Semerád, Nicolas Fuchs, Benito Guerra, Dmitry Tagirov či trojica Ukrajincov Oleksandr Saliuk, Aleksey Kikireshko, Valeriy Gorban.

Z jazdcov WRC Academy uvidíme o titul bojujúcich Egona Kaura i Craiga Breena a ďalej i napríklad Alastaira Fishera, Jana Černého, Andreu Crugnolu, Brendana Reevesa, či Yeraya Lemesa a Christiana Riedemanna, ktorí dostali v tejto sezóne šancu od Volkswagenu Motorsport predviesť sa v jednej z ich Fabií S2000.

Vladislav Maschl;mg-7983-2.jpg

Vo Walese sa predstaví i pomerne veľa jazdcov so špeciálmi S2000 - za už spomínaný Volkswagen Motorsport bude štartovať dvojica Kevin Abbring, Sepp Wiegand, okrem nich sa predstavia ešte i Karl Kruuda, Julien Maurin, Yazeed Al-Rajhi, či Oleksii Tarmazov.

Z ďalších jazdcov je treba ešte spomenúť obligátneho Harryho Hunta, či veľký domáci talent Elfyna Evansa.

Kompletnú štartovú listinu si môžete pozrieť tu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri