Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Hirvonen, Latvala a Wilson o Španielsku a o Walese

Wednesday, 26. 10. 2011 - 12:23, Katarína Ďurecová   

Hirvonen, Latvala a Wilson o Španielsku a o Walese

Jazdi továrenského tímu Ford Mikko Hirvonen a Jari-Matti Latvala skončili na Rally de Espana na druhom a treťom mieste po tom, ako už takmer tradične rýchlejší Latvala musel pustiť svojho pomalšieho tímového kolegu, ktorý však ale má ešte šancu na titul, pred seba. Ako celý tím túto rally hodnotí?

„Bola to ťažká rally a ja som mal problém nájsť na asfalte dobré tempo. Spravil som ale nejaké zmeny v mojom jazdeckom štýle, moje časy sa zlepšili a moja sebadôvera vzrástla. Zistiť, čo potrebujem urobiť, mi trvalo dosť dlho, ale nakoniec som dokončil s dobrými pocitmi a vďaka podpore od Jariho-Mattiho je šampionát pred posledným kolom ešte veľmi otvorený", vyjadril sa o svojom nemastnom neslanom výkone na Rally de Espana Mikko Hirvonen.

Vladislav Maschl;mg-8808.jpg

A čo hovorí Mikko pred záverečným podujatím sezóny Rally GB, pred ktorým stráca na Sébastiena Loeba osem bodov? „Bude to ťažká rally. Všetko tam musí byť perfektné. Jediná vec, ktorú môžem spraviť je vyhrať rally a taktiež i Power Stage. To je jediná cesta, akou si môžem vybojovať titul. V predchádzajúcich rokoch som tam bol vždy rýchly, takže verím tomu, že to bude tento rok rovnaké", optimisticky hovorí Hirvonen, ktorý sa však vo Walese už nebude môcť spoliehať na pomoc od svojho tímového kolegu Jariho-Mattiho Latvalu a titul si bude musieť vybojovať sám.

Jari-Matti Latvala bol naopak so svojim vynikajúcim výkonom na asfalte veľmi spokojný: „Bol to fantastický víkend a je vynikajúce byť na pódiu po tom, čo som predviedol svoj najlepší výkon na asfalte vôbec. Z tejto rally si vezmem veľa pozitívneho. Mám teraz vo Fiestu na asfalte veľkú dôveru a chcem si teraz len svoju rýchlosť na asfalte odložiť a vytiahnuť ju, keď ju budem potrebovať. Stále sa ale hnevám kvôli hodinám, ktoré som spravil v prvý deň. Stratil som šancu na víťazstvo svojou chybou, ale podmienky neboli pre všetkých rovnaké. Každopádne ale pozitíva z tohto víkendu prebijú jednu chybu", hovorí Latvala.

Martin Trenkler;_e8z9815.jpg

„Obaja jazdci spravili to, čo sme od nich chceli. Jari-Matti sa opäť raz ukázal ako perfektný tímový hráč a bolo to jeho najlepšie predstavenie s Fiestou RS WRC na asfalte. Mikko bol pod veľkým tlakom. Mal skončiť tak vysoko v poradí ako bolo možné a do Británie cestuje so šancou na titul", uzatvára španielsky víkend z pohľadu tímu Ford Malcolm Wilson.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri