Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Na Prešove aj Bérešovci (+Video)

Wednesday, 11. 04. 2012 - 09:57, Daniel Mandzi   

Na Prešove aj Bérešovci (+Video)

Na prvom podujatí Majstrovstiev Slovenska v rally 2012 nebudú chýbať ani legendárni Bérešovci vo farbách tímu Styllex motorsport. Na štart XIX. Rally Prešov sa postaví päťnásobný absolútny majster SR v rally Jozef Béreš ml. so spolujazdcom Róbertom Müllerom na vozidle Škoda Fabia S 2000. Posádka bude obhajovať minuloročný titul absolútneho majstra s podporou ŠKODA Auto Slovensko. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na vynovené Audi Quattro Coupé, do ktorého si sadne Jozef Béreš st. so spolujazdcom Imrichom Ferenczom.

Tibor Szabosi;co8c0239-3.jpg

Jozef Béreš ml. sa na Prešov teší aj preto, že sú zaradené dlhé rýchlostné skúšky. „Niektoré RS sme už išli a niektoré sme išli obrátene, takže to bude pre nás niečo nové. Mám rád dlhé a rýchle skúšky. Tie 6- až 8-kilometrové sú také, že človek sa ešte len oblečie a po štarte je hneď cieľ. Trošku mám obavy z toho, že tá dlhá RS sa ide večer, ale nejako to zvládneme. Konkurencia bude podobne ako minulý rok silná," povedal Ďodi, ktorý prešovskú rally absolútne vyhral v rokoch 2005, 2009 a 2011.

Tibor Szabosi;co8c1292-2.jpg

V triede F4 pôjde rally ikona Jozef Béreš st. na Audi Quattro Coupé „Auto pripravujeme a urobíme všetko preto, aby sme na prvom preteku nechýbali. Prakticky sme v aute všetko obnovili. Nová bude prevodovka, aj motor. Vývoj sme nerobili, ale všetky súčiastky sme vymenili za nové. Budeme sa snažiť vyhrať," okomentoval prípravu „dedo" Béreš st. Video z prípravy auta v domácej dielni Bérešovcov nájdete www.styllex.com (sekcia Aktuality).

Tibor Szabosi;co8c1096-1.jpg

Zaujímavým spestrením XIX. Rally Prešov bude RC model vozidla ŠKODA Fabia S2000 (Evo 1/2010) v mierke 1/10, ktorý v tímových farbách zhotovil Mikuláš Sisák. Fanúšikovia si ho môžu pozrieť v servise Styllex motorsport. Model má plne nastaviteľný podvozok XRAY T2R (patrí k svetovej špičke), 2 guličkové diferenciály, bezsenzorový striedavý elektromotor 540 (13-závitový), poháňaný najnovšou generáciou bateriek LiPo, regulátor otáčok 60A s aktívným ventilátorom, olejové tlmiče, CVA Shock Mini. Dosahuje maximálnu rýchlosť 50 - 60 km/h a Miki na preteky do Prešova donesie 8 sád pneumatík rôznej zmesi a dezénu.

Tibor Szabosi;co8c1423-3.jpg

Tohtoročná rally sezóna 2012 bude pre Styllex motorsport už 30-tou v poradí. Na konte tímu je 8 titulov absolútneho majstra Slovenska a aj tento rok zabojujú o víťazné pozície.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri