Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

MTB Racing Team a špičková reprezentácia Slovenska vo FIA HHCC 2022

Thursday, 22. 09. 2022 - 09:05, Miroslav Majláth   

MTB Racing Team a špičková reprezentácia Slovenska vo FIA HHCC 2022

Bratia Marcel a Tomáš Beníkovci výborne reprezentovali spoločne s MTB Racing Teamom Slovensko v rámci seriálu FIA Historik Hill Climb HHCC 2022.

 

MTB Racing Team

Počas celej tohtoročnej sezóny celá trojica bojovala v rámci seriálu FIA Historik Hill Climb Championship 2022 na všetkých európskych tratiach, o čom sme vás už priebežne informovali. Posledná dvojica podujatí sa konala v Slovinsku a Chorvátsku. Práve výsledky z posledných dvoch podujatí obom zabezpečila spomínané krásne úspechy.

Tibor Szabosi;ac7i6251-2.jpg

Marcel Beník sa spoločne s vlastnoručne zrekonštruovaným vozidlom BMW 2002ti predstavil v rámci Európy už v minulom roku. V úvodnej európskej sezóne si na svoje konto pripísal hneď trojicu majstrovských titulov (FIA HHCC, FIA CEZ a MSRH). V aktuálnej sezóne rovnako absolvoval kompletný európsky šampionát, ako aj niekoľko vybraných podujatí v rámci slovenského historického šampionátu pretekov automobilov do vrchu. Úspech sa znovu dostavil, aj keď v tomto roku sa Marcelovi podarilo vybojovať o priečku nižšie umiestnenie ako v minulom, aj to iba vďaka faktu, že v rámci kategórie 1 proti nemu bojoval jazdec na „placke“, kde sa Marcelove BMW s týmto vozidlom, čo sa týka váhy a výkonu nedá vôbec porovnávať.

Tibor Szabosi;20220428-163054-1.jpg

„Napriek faktu, že som vybojoval oproti minulosti „iba“ titul prvého vicemajstra v kategórii 1 som nadmieru spokojný. Dojazdil som ako prvý jazdec v plechových vozidlách a to ma teší. V Ilirskej Bistrici ako aj v Buzete som bral druhé miesto v kategórii 1, čím sa mi podarilo potvrdiť moje záverečné druhé miesto v Európe. Preteky boli dobré, nemal som žiaden problém za čo v prvom rade ďakujem otcovi a bratovi, s ktorými sa o moje auto spoločne staráme. Verím, že aj budúci rok sa mi bude rovnako dariť,“ povedal Marcel Beník po posledných pretekoch sezóny.

Tibor Szabosi;20220428-163318-1.jpg

Rovnako dobre si počas celej sezóny počínal aj jeho brat Tomáš. Ten spoločne s vozidlom Lancia Beta Coupé brázdi európske kopce o sezónu dlhšie. Minuloročné umiestnenie na deviatom mieste v tomto roku výrazne vylepšil, pričom Tomášovi po tohtoročnej sezóne patrí titul druhého vicemajstra Európy v kategórii 3. Pre Tomáša však posledná dvojica pretekov však nebola taká jednoduchá ako pre Marcela.

Tibor Szabosi;ac7i6388-3.jpg

„Hneď na prvom z dvojice posledných pretekov, som už v prvom tréningu v Ilirskej Bistrici, trošku „opravil“ moju Lanciu. Neviem, asi som ešte nemal dosť zohriate pneumatiky, keď som asi po jednom kilometri trate Lanciu poslal do zvodidiel. Našťastie si to odniesol iba blatník, nárazník a kapota. Auto sa nám však podarilo hneď opraviť a pokračovať v pretekoch.

MTB Racing Team

Moja smola pokračovala aj v nedeľu, keď sme jazdili na vode a v daždi. Napriek týmto neľahkým podmienkam som v ostrej jazde dosiahol veľmi dobrý čas, no organizátor ma vrátil naspäť na štart. Počas mojej jazdy boli síce riaditeľom pretekov vyhlásené mokré preteky, no ja som mal obuté mokré pneumatiky a dodnes neviem pochopiť prečo ma vlastne vrátili na štart. Samozrejme pri opakovanej jazde sa mi už tento dobrý čas nepodarilo zajazdiť. Výsledkom bolo štvrté miesto v kategórii 3. V Buzete som dojazdil na treťom mieste, čo nebol zlé. So sezónou som spokojný, podarilo sa mi posunúť o poriadny kus smerom hore, čo je super,“ doplnil po pretekoch v Buzete Tomáš Beník.

Michal Bobko;asf-5023-6.jpg

„Sezóna bola naozaj výborná. Síce sme pri jej zdolávaní najazdili strašne veľa kilometrov a prejazdili takmer celú Európu, ale oplatilo sa. Moji synovia dosahovali výborné výsledky. Som nadmieru spokojný s výsledkami. Moja vďaka patrí partnerom MTB Racing Teamu, ale aj samotným chalanom a v neposlednom rade aj našim rodinám, ktoré s nami majú zľutovanie a trpia túto našu zábavu. Som rád, že sme Slovensko opäť mohli zviditeľniť,“ ukončil rozprávanie šéf MTB Racing Teamu, Marcel Beník starší.

Tibor Szabosi;img-6118-6.jpg

Sezóna nielen európskych, ale aj slovenských pretekov automobilov do vrchu je ukončená. Či a kde ešte v tohtoročnej sezóne MTB Racing Team a jeho jazdcov uvidíme nie je v tomto momente jasné. Ak sa tak náhodou stane, určite sa budeme všetci tešiť.

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri