Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Motokros: „Kauza Myjava"

Friday, 14. 06. 2013 - 11:52, Martin Trenkler   

Motokros: „Kauza Myjava

Motokros: Krajský súd v Trenčíne potvrdil v „Kauze Myjava" právoplatnosť predbežného opatrenia na pozastavenie výkonu rozhodnutie SMF.

Výsledky pretekov v Myjave až do rozhodnutia súdu nemôžu byť započítané do konečného vyhodnotenia Medzinárodných majstrovstiev SR mládeže (MMSR mládeže) 2012.

Krajský súd v Trenčíne svojim uznesením potvrdil platnosť predbežného opatrenia, vydaného Okresným súdom v Považskej Bystrici na pozastavenie výkonu sporného rozhodnutie Riadiacej rady SMF, ktorým sa zmenili celkové výsledky Medzinárodných majstrovstiev SR mládeže v triede MX85.

richard-sikyna.jpg

Krajský súd sa celou vecou zaoberal na základe podaného odvolania zo strany SMF voči rozhodnutiu Okresného súdu v Považskej Bystrici. Uznesenie Krajského súdu v Trenčíne vnieslo do celej kauzy nový impulz, nakoľko voči tomuto rozhodnutiu už nie je možné odvolať sa a celá kauza bude riešená už priamo na súdnym pojednávaní. Termín pojednávania stanovil Okresný súd v Považskej Bystrici na 11. júla 2013. Rozhodnutie riadiacej rady SMF v „Kauze Myjava" je teda do konečného verdiktu súdu vo veci samej NEPLATNÉ!

Peter Kolek, manažér tímu MX Slovakia:
„Potvrdenie platnosti predbežného opatrenia Krajským súdom v Trenčíne je dobrou správou nie len pre motokros, ale pre celú motocyklovú verejnosť na Slovensku. Stále je tu reálna šanca, že sa nám podarí do motocyklového športu vráti spravodlivosť, slušnosť a princípy FAIR-PLAY. Na súdnom pojednávaní som pripravený zabojovať za čisté a férové podmienky pre všetkých motocyklových pretekárov. Už dva krát sa na našu stranu priklonili aj slovenské súdy a som úprimne presvedčený, že „Kauzu Myjava" dotiahneme do víťazného konca."

Ako kauza vznikla:
- Na začiatku roka 2012 vydala Športová komisia pre motokros kalendár MMSR mládeže v rozsahu: Skýcov, Gbelce, Ješkova Ves, Spišské Vlachy, Široké a Žaškov.
- 1. mája sa v Myjave uskutočnili preteky seniorských Medzinárodných majstrovstiev SR, do ktorých organizátor zaradil aj preteky triedy MX85. V tomto termíne podstatná časť zo „špičky" triedy MX85 reprezentovala Slovensko na podujatí Medzinárodných majstrovstiev Českej republiky v Novej Pake.
- Pred posledným podujatím MMSR mládeže hlavný predstaviteľ organizátora uvedených pretekov v Myjave a zároveň otec majiteľa tímu Racing 99 , ktorého pretekár v Myjave zvíťazil, začal „tlačiť" na vedenie SMF, aby boli výsledky pretekov triedy MX85 v Myjave zaradené do celkového hodnotenia MMSR mládeže (pripomíname, že myjavské podujatie sa konalo ako MMSR seniorov).
- 16. septembra sa po posledných pretekoch seriálu MMSR mládeže v Žaškove stáva celkovým víťazom Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia pred Denisom Polášom z tímu Racing 99.
- 16. októbra zasadla Riadiaca rada SMF a svojím uznesením zmenila záverečné výsledky Medzinárodných majstrovstiev SR mládeže v prospech Denisa Poláša, ktorému tak k celkovému „víťazstvu" pomohli práve body získané v Myjave, kde neštartovali jeho najväčší súperi.

Čo pre férové podmienky v slovenskom motokrose podnikol tím MX Slovakia:
Manažér tímu, Peter Kolek upozornil širokú motocyklovú verejnosť na nekalé a netransparentné konanie najvyšších predstaviteľov a riadiacich orgánov SMF prostredníctvom „Otvoreného listu prezidentovi SMF", v ktorom žiadal vysvetlenie a upozornil na skutočnosť, že celú vec necháva preskúmať renomovanou právnickou kanceláriou.
Bolo podané „Odvolanie" zo strany tímu MX Slovakia voči zmene výsledkov, ktoré bolo zo strany SMF zamietnuté.
Právnym zástupcom MX Slovakia bol spracovaný a následne podaný „Návrh" na Okresný súd v Považskej Bystrici na preskúmanie rozhodnutia Riadiacej rady SMF a pozastavenie výkonu tohto rozhodnutia.
Okresný súd v Považskej Bystrici sa stotožnil s odôvodnením v „Návrhu" a vydal predbežné opatrenie, ktorým pozastavil výkon rozhodnutia Riadiacej rady SMF a vytýčil termín pojednávania na 7. februára 2013.
SMF sa 25. januára 2013 odvolalo voči predbežnému opatreniu na Krajský súd v Trenčíne a to necelé dva týždne pred vytýčeným termínom pojednávania na Okresnom súde, čím zmarili možnosť na rýchle vyriešenie celého sporu.
Krajský súd v Trenčíne sa stotožnil so stanoviskom Okresného súdu v Považskej Bystrici a potvrdil platnosť predbežného opatrenia. Svoje rozhodnutie prijal senát krajského súdu jednohlasne.
Okresný súd v Považskej Bystrici stanovil termín nového pojednávania na 11. júla 2013.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri