Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Rallye Monte Carlo: Víťazstvo pre Boufiera, Wilks nakoniec tretí

Saturday, 22. 01. 2011 - 03:35, Katarína Ďurecová   

Rallye Monte Carlo: Víťazstvo pre Boufiera, Wilks nakoniec tretí

Jubilejnú stý ročník legendárnej Rally Monte Carlo vyhral Francúz Bryan Bouffier s Peugeotom 207 S2000, pre ktorého je to zrejme najväčší úspech v kariére. Bouffier sa do vedenia dostal po siedmej rýchlostnej skúške a potom už do čela nikoho nepustil.

Druhé miesto nakoniec obsadil Freddy Loix, ktorý sa tak stal prvým jazdcom so Škodou Fabiou S2000. Na treťom mieste skončil nakoniec Guy Wilks z Peugeotu UK, ktorý bol síce pôvodne štvrtý, ale po 30 sekundovej penalizácii Stéphana Sarrazina za neskorý príchod do servisu sa posunul na pódiové umiestnenie. Podľa dostupných informácií sa ale jednalo o tímovú réžiu Peugeotu, keďže Sarrazin na rozdiel od Wilksa neabsolvuje celú sezónu IRC.

Tibor Szabosi;co8c2061-3.jpg

Tibor Szabosi;co8c1921-1.jpg

Štvrté miesto teda obsadzuje Stéphane Sarrazin, ktorý predviedol úžasný finiš a posledné dve rýchlostné skúšky vyhral. Piaty je nakoniec Francois Delecour, ktorý ukázal, že aj napriek svojmu veku na to stále má. Delecour štartoval do tretej etapy dokonca z druhého miesta, keď s výnimkou Bouffiera získal v pneumatikovej lotérii, ktorá sa udiala v druhej polovici druhého dňa, asi najviac. V tretí deň ho ale postihol problém s motorom a tak sa postupne prepadal.

Tibor Szabosi;co8c1406-2.jpg

Až na šiestom mieste končí úradujúci šampión IRC Juho Hänninen. Hänninen síce v prvej polovici rally totálne dominoval a vytvoril si takmer minútový náskok, ale v druhej polovici druhého dňa doplatil na zlú voľbu pneumatík a nakoniec na svojich intermediálkach na snehu stratil takmer 5 minút.

Tibor Szabosi;co8c2165-3.jpg

Siedme miesto pôvodne držal Petter Solberg, ktorý rovnako ako Hänninen doplatil na výber pneumatík, ale po poruche alternátora nedokázal dôjsť do servisu. Siedme miesto tak po Solbergovi prebral Nicolas Vouilloz. Ôsme miesto nakoniec obsadil Jan Kopecký, ktorý na katastrofálnu voľbu pneulatík doplatil ešte viac ako Hänninen so Solbergom. Na deviate miesto sa po odstúpení Solberga posunul Giandomenico Basso, ktorý v tretí deň predviedol vynikajúci výkon a jednu rýchlostnú skúšku dokonca vyhral. Top 10 nakoniec uzatvára Toni Gardermeister.

Tibor Szabosi;co8c1914.jpg

Tibor Szabosi;co8c1375-2.jpg

Z ďalších zaujímavých mien, ktoré sa do cieľa z rôznych dôvodov nedostali je treba spomenúť Andreasa Mikkelsena, ktorému sa podarilo trafiť kamenný múrik už v prvej poriadnej zákrute prvej rýchlostnej skúšky, kvôli čomu nakoniec musel odstúpiť. Po havárii v prvej rýchlostnej skúške odstúpil aj Thierry Neuville. Prvá rýchlostná skúška sa stala osudnou aj Chrisovi Atkinsonovi, ktorého Proton mal ako obvykle nejaé technické problémy. Po druhej rýchlostnej skúške musel po havárii odstúpiť Henning Solberg a rovnaký osud postihol aj ďalšieho jazdca Protonu PG Anderssona. V štvrtej rýchlostnej skúške havaroval Bruno Magalhaes a tiež musel odstúpiť.

Tibor Szabosi;co8c1529-1.jpg

A na záver si pozrite niečo, čo v rally tak často nevidíte. Tri autá za sebou a pokus o predbiehací manéver v podaní Mathieua Arzena na Harryho Hunta. Jazdec pred nimi je Jérémy Ancian.

Tibor Szabosi;t2c9675.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri