Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Iné

Mohammed Ben Sulayem je novým prezidentom FIA

Friday, 17. 12. 2021 - 15:33, T. Szabosi   

Mohammed Ben Sulayem je novým prezidentom FIA

Novým prezidentom FIA bol zvolený Mohammed Ben Sulayem, ktorý po 12 rokoch nahradil Jeana Todta.

Jean Todt ukončil svoje tretie a posledné funkčné obdobie vo funkcii prezidenta FIA. Francúzi odovzdajú jeho povinnosti 60-ročnému Mohammedovi Ben Sulayem, ktorý bol v piatok na valnom zhromaždení zvolený za nového prezidenta FIA.

Kandidát zo UAE porazil Grahama Stokera, ktorý bol viceprezidentom FIA pre šport počas Todtovho pôsobenia, so ziskom 61,6 % hlasov.

Ben Sulayem bol historicky jazdcom rely, ktorý štrnásťkrát vyhral šampionát v rely Blízkeho východu. Je prvým Arabom, ktorý bol zvolený do Svetovej rady motoristického športu FIA. Dohliadal na priebeh Veľkej ceny Abú Zabí a bol zodpovedný za pridanie pretekov do kalendára Formuly 1 na rok 2009.

prezident.jpg

Bude prvým človekom, ktorý bude pôsobiť ako prezident FIA a nepochádza z Európy.

V rozhovore pre Motorsport.com začiatkom tohto roka 60-ročný povedal, že motoristický šport sa musí stať dostupnejším na celom svete, čo by bolo pre neho prioritou zmeniť, ak by bol zvolený za nového prezidenta FIA.

"Mám v úmysle vytvoriť veľa rozvojových ciest pre mladých jazdcov, ktoré ich nebudú výrazne finančne zaťažovať. Toto je momentálne moja najvyššia priorita, zhrnul Ben Sulayem.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri