Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Iné

Blíži sa uzávierka prihlášok na zimnú rally pod Tatrami

Monday, 14. 02. 2022 - 11:36, Radovan Szabosi   

Blíži sa uzávierka prihlášok na zimnú rally pod Tatrami

Dva týždne zostávajú do štartu prvého ročníka WINTER RALLY SHOW. Nové motoristické podujatie sa bude konať v Poprade a blízkom okolí v dňoch 25. - 26. februára 2022. Usporiadatelia z AOS Klub Poprad týždeň pred uzávierkou prihlášok evidujú viac ako dvadsať posádok, ďalšie sa môžu prihlásiť až do nedele 20. februára.

wrs-2022-info.jpg

Zaradenie súťaže v premiérovom ročníku Winter Rallye Show je nasledujúce: Slovenský rally pohár - 1. podujatie (SRP), Regionálny rally pohár - 1. podujatie (RRP), Slovenská trofej pravidelnosti historických automobilov - 1. podujatie (STRHP), Pohár organizátora (PO) a Rallyškola (RŠ). Ide o národné podujatie zapísané v kalendári SAMŠ s povolenou zahraničnou účastou. „Sme odhodlaní aj v súčasných podmienkach ovplyvnených pandémiou koronavirusu a neľahkou ekonomickou situáciou v celej spoločnosti vrátane motoristického športu, súťaž uskutočniť. Optimizmus nás neopúšťa. Náš smelý pohľad je okolo päťdesiatich prihlásených posádok. Chceme založiť novú tradíciu zimnej rally pod Tatrami,“ povedal Peter Oravec, zástupca riaditeľa a tajomník Winter Rallye Show.

Tibor Szabosi;asr67946-1.jpg

Vzhľadom k tomu, že školenie posádok a testovanie súťažných automobilov prebehne až po úvodnej súťaži v Poprade, dostala popradská show v zimných podmienkach výnimku a môžu tu štartovať držitelia minuloročných licencií vrátane minuloročných homologizácií áut. „Túto výnimku budeme akceptovať aj v prípade zahraničných posádok. Niekoľko posádok z okolitých krajín nás už

Tibor Szabosi;asr66368-5.jpg

kontaktovalo. Radi by štartovali na zimnej rally a zisťovali si základné informácie k prípadnému štartu,“ upresnil Oravec. Pod Tatrami sa pôjde aj Regionálny rally pohár. Ide o možnosť, ako na podujatí môžu štartovať aj jazdci bez licencie a s neotestovaným vozidlom. V takom prípade je nutné dodržiavať základné bezpečnostné vybavenie posádky a vozidlo mať pripravené tak, aby vyhovovalo minimálnym bezpečnostným požiadavkám.

Tibor Szabosi;asr68821-1.jpg

Popradskí usporiadatelia v rámci klasifikácie Pohára organizátora zatiaľ evidujú posádky Dominik Benček, Radovan Plichta a Július Lajoš, Patrik Kišidaj na vozidlách Mitsubishi Lancer Evo IX a ďalej Štefan Kubacka, Jana Kubacková (Honda Civic). Do Slovenského rally pohára sú prihlásení Ladislav Mokran (Renault Clio Sport), Martin Stoklas (VW Polo), Oskar Šaláta (Škoda 120 L), Patrik Kecer (Ford FIesta ST 150), Jozef Šálka (LADA VFTS) aj Zdenka Frývaldská (Honda Civic). V klasifikácii Rally regionálny pohár už zaslali prihlášku Martin Dudžák (LADA 2105 VFTS), Dezider Krajčovič (Škoda 130 LR), Miroslav Krajčovič (Škoda 1000 MB) a ďalšie. V rámci Rallyškoly  premiérové ​​ostrohy na súťažných tratiach získajú mimimálne piati jazdci. Prihlásení sú Tomáš Holba (Peugeot 208 R2), Lukáš Braniša (Ford Fiesta), Ján Nahalka (Honda Civic Type R), Patrik Magyar (Seat Ibiza) a Jakub Jačišin (Peugeot 206). V rámci Slovenskej trofeje pravidelnosti historických automobilov pôjde Alexandra Tabačková na vozidle Škoda 105 L.

Tibor Szabosi;asr66285-5.jpg

Do uzávierky prihlášok zostáva posledný týždeň. Súťažiaci sa prihlasujú vyplnením elektronickej prihlášky na stránke www.sams-asn.sk. Upozorňujeme všetkých záujemcov o štart v Poprade, že uzávierka je stanovená na nedeľu 20. februára, pričom tá s redukovaným vkladom končí už vo štvrtok 17. februára. Samotná súťaž sa odjazdí v sobotu 26. februára, štart je o 8. hodine pri výjazde zo servisnej zóny umiestnenej na medzinárodnom letisku Poprad-Tatry, cieľ súťaže a odovzdanie cien na bude rovnakom mieste od 14.17 h. Zimná rally show v okolí Popradu meria spolu 128 km a obsahuje osem rýchlostných skúšok v celkovej dĺžke 35 kilometrov.

wrs-2022-intro-web.jpg

Ďalší spravodajský servis v rámci 1. Winter Rallye Show 2022 prinesieme v nasledujúcich tlačových správach. Uverejnené budú postupne na oficiálnej webovej stránke www.rallyetatry.sk, na facebookovom a instagramovom profile Slovakia Rallye Tatry.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri