Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Hobby

Minirally Liptov pre Prešovčanov

Monday, 24. 09. 2012 - 23:27, Zdenka Frývaldská   

Minirally Liptov pre Prešovčanov

Súťažná trať o dĺžke 28 kilometrov bola pripravená pre piate podujatie Minirally Cupu, ktoré sa uskutočnilo na Liptove. Víťaznou posádkou sa stala prešovská dvojica Múdry - Imrich.

 

Jakub Trebula;mrc-liptov-695.jpg

Minirally Liptov privítala v sobotu, 22.9., na svojej trati presne 47 súťažných posádok, ktoré bojovali o body do seriálu MRC. Napriek tomu, že počas celého dňa prevládalo chladné jesenné počasie, ani to neodradilo divákov, aby prišli fandiť svojim obľúbencom. Pre súťažiacich boli pripravené štyri rýchlostné skúšky na rovnakej trati, ktoré absolvovali doobedu dvakrát jedným smerom a poobede dvakrát opačným smerom. Najobsadenejšou triedou v štartovom poli bola tá najsilnejšia, nad 1800 ccm. Práve z nej pochádzalo aj vozidlo víťazov, ktorým sa stalo Mitsubishi Lancer Evo IX R4 s posádkou Martin Múdry - Ľudovít Imrich. Prešovská dvojica prišla do Liptova len otestovať nové vozidlo, no počínala si jednoznačne najlepšie. Vyhrala vo všetkých skúškach a napokon aj s celkovým náskokom 50 sekúnd. Na druhej priečke ju doplnila dvojica Tibor Kovács - Branislav Novotný a na tretej Tomáš Goboňa s Matúšom Lejkom.

Jakub Trebula;petlo.jpg

V objemovo najslabšej triede A1 bol tým najrýchlejším Michal Kantor na Peugeote 106. Aj keď sa chvíľu vo výsledkoch „naháňal" s Tomášom Polovkom, ten dostal penalizáciu 50 sekúnd a už svoju stratu nemal šancu dohnať a uspokojiť sa musel s druhou priečkou. V triede do 1800 ccm bol aj tentoraz neporaziteľným Juraj Kožej na Honde Civic. Pred Milanom Škopinským zvíťazil s náskokom 17 sekúnd. V najsilnejšej triede sa tešil už spomínaný Martin Múdry. Predokolky doplnili aj dve triedy vozidiel so zadným náhonom. V tých slabších zvíťazil Libor Slavkovský a v tých silnejších Peter Ďurkovič.

Jakub Trebula;mrc-liptov-826.jpg

Posledné kolo MRC 2012 by sa malo dňa 3.11. uskutočniť v Revúcej, kde by sa malo rozhodnúť aj o absolútnom víťazovi seriálu.


zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri