Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Mikko Hirvonen ešte nie je s Fiestou WRC úplne zžitý

Saturday, 19. 03. 2011 - 17:10, Katarína Ďurecová   

Mikko Hirvonen ešte nie je s Fiestou WRC úplne zžitý

Vedúci muž celkového hodnotenia jazdcov Mikko Hirvonen hovorí, že ešte stále nie je úplne zžitý so svojim Fordom Fiesta RS WRC.

„Stále sa s týmto autom učím zaobchádzať a keď počúvam rozpis, tak vždy na zlomok sekundy váham, akou rýchlosťou a na akom rýchlostnom stupni môžem na základe rozpisu ísť. Moja jazda ešte nie je úplne inštinktívna", hovorí Mikko Hirvonen.

Enrique Gijón;dsc0992.jpg

Keďže portugalská rally je veľmi technická, tak jazda presne podľa rozpisu bude kľúčová: „Je tam veľa sekcií so zákrutami schovanými tesne za horizontom, čo je veľmi zradné a preto je dôležité, aby bol rozpis perfektný. Je to rally, v ktorej čím viac poznáte rýchlostné skúšky, tak tým viac sa dokážete stotožniť s niektorými sekciami a tým pádom môžete zrýchľovať. Rýchlostné skúšky sú podobné tým v Mexiku, ale Portugalsko je oveľa nižšie, takže motor je silnejší a všetko sa tým pádom udeje o niečo rýchlejšie. Trate v Portugalsku majú pevný základ a sú drsné, takže vybrať správne pneumatiky môže byť spornou otázkou, hlavne v prípade, že tam budú panovať vysoké teploty. Portugalsko je náročnou rally."

Monica Parisotto;hirvonen-lehtinen_5.jpg

Keďže Mikko Hirvonen je na prvom mieste v celkovom poradí jazdcov, tak bude v Portugalsku, tak ako v Mexiku, štartovať z prvého miesta a čistiť ostatným jazdcom trať, čo ho môže najmä v prvý deň spomaliť.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri