Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Miki Čambal o týždeň rozbehne už druhú sezónu s Hyundai i30 N TCR

Wednesday, 27. 03. 2024 - 12:15, Miroslav Majláth   

Miki Čambal o týždeň rozbehne už druhú sezónu s Hyundai i30 N TCR

Sezóna 2023 bola pre Mikiho Čambala najlepšou zo všetkých doterajších. Výmena postaršieho Citroënu Saxo VTRS za továrenský Hyundai i30 N TCR sa určite vyplatila.

 

T. Szabosi;asf76088-1.jpg

Miki totiž bral v minuloročnej sezóne hneď niekoľko ocenení. Azda najvzácnejším bol zisk titulu prvého vicemajstra Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu v absolútnom poradí. Keď k tomu pripočítame dvojicu majstrovských titulov a to v Medzinárodných Majstrovstvách Slovenska v kategórii 1 a medzinárodne aj v  skupine 3, dá sa iba konštatovať, že Miki musí byť nadmieru spokojný.

T. Szabosi;asf78420-4.jpg

„Bola to pre mňa sezóna ako zo sna. Splnil som si v nej všetky detské sny. Vyhrať kategóriu 1 v medzinárodných majstrovstvách SR je neskutočný úspech. V kat.1 súťažilo celkom 78 jazdcov. Samozrejme k tomu prispela zmena techniky. Hyundai i30 N TCR je plnohodnotné továrenské auto a rovnako ako na okruhu, funguje perfektne aj na kopcoch. V priebehu sezóny sme mali vlastne iba jediný technický problém, v Ožďanoch, ale aj toto sa nám podarilo expresne vyriešiť.

T. Szabosi;asf-4982-7.jpg

Preto aj v sezóne 2024, ktorá odštartuje už o týždeň na Slovakia Ringu, budem používať rovnakú techniku. Teší ma, že v tomto roku sú niektoré podujatia spojené aj s českým kopcovým majstrákom, takže zase bude latka nastavená vyššie. Tieto súboje, ktoré nás v tomto roku čakajú určite posunú celé jazdecké pole opäť o krok ďalej. Samozrejme bez podpory partnerov RS Teamu, ktorý reprezentujem, ako aj bez podpory rodiny a mojich najbližších by to jednoducho nešlo. Už sa neviem dočkať štartu prvej ostrej jazdy. Vidíme sa na Slovakia Ringu,“ zhodnotil Miki Čambal.

T. Szabosi;asf75851-1.jpg

Podujatie Hill Climb Race Slovakia Ring 2024 odštartuje v dňoch 6. – 7.4.2024 v Orechovej Potôni. V sobotu (6.4.2024) sú na programe preberania súťažiacich a v nedeľu (7.4.2024) samotné preteky. Tie budú pozostávať najskôr dopoludnia z dvoch tréningových a dvoch súťažných jázd a následne popoludní je na programe jedna tréningová a dve súťažné jazdy. O tom, ako sa Mikimu Čambalovi darilo v rámci úvodného podujatia Medzinárodných a Národných Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu vás budeme samozrejme informovať.

T. Szabosi;jm1a0684-1.jpg

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri